• Convocat el XV Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis

  26 maig, 2020

  El Memorial Joan Gomis es convoca des de l'any 2006 amb l'objectiu de recordar la figura de Joan Gomis i el seu compromís i treball en favor de la pau i els drets humans i contra la pobresa, l'exclusió social i les desigualtats Nord-Sud. Els guardons tenen una dotació econòmica de 1.500 euros. 

  Els guardons del Premi Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis tenen l'objectiu de visibilitzar les iniciatives socials que donen suport als col·lectius que pateixen més les desigualtats i les situacions de crisi. Els candidats poden presentar-se en les categories d'obres periodístiques o trajectòries periodístiques. La data límit per rebre candidatures finalitza el pròxim 15 de juliol

  D'una banda, la categoria d'obres periodístiques es premien peces escrites o audiovisuals de qualsevol gènere (article, entrevista o reportatge), inèdites o publicades. Les obres han de fer visible i informar sobre l’acció de persones, institucions o col·lectius que lluitin contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social. També que destaquin el seu compromís o tasca a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions. 

  D'altra banda, la categoria de trajectòries periodístiques es premien persones, institucions, mitjans, programes, seccions o iniciatives que mostrin compromís amb els valors del Memorial. Qualsevol persona podrà presentar candidatura pròpia o de tercers. S’ha d’enviar un únic document amb una breu biografia o descripció històrica de la trajectòria, a fi de mostrar-ne els mèrits, acompanyada d’informació complementària o enllaços web que es considerin necessaris.

  Joan Gomis Sanahuja va ser president de Justícia i Pau Barcelona des de 1976 fins a la seva mort. També va presidir la Comissió General de Justicia y Paz d’Espanya, la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau. Va ser un dels impulsors de la creació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i en va ser vicepresident de 1986 a 1991.

  Accedeix a les bases i al formulari d'inscripció.

  Premis:
  Altres Premis
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.