• Corresponsals de la Catalunya Central lamenten que no es valori prou la seva feina

  24 octubre, 2014
  Les mines, els bolets, Montserrat i Sant Benet són els temes comarcals que susciten més interès als mitjans de comunicació nacionals, segons els quatre corresponsals que han participat en la trobada organitzada per la Demarcació del Col·legi de Periodistes
  D'esquerra a dreta, Enric Badia, Isaac Vilalta, Abel Gallardo, Estefania Escolà i Núria Bacadit
  D'esquerra a dreta, Enric Badia, Isaac Vilalta, Abel Gallardo, Estefania Escolà i Núria Bacadit

  Els periodistes Núria Bacardit (TV3), Isaac Vilalta (Catalunya Ràdio), Estefania Escolà (Agència Catalana de Notícies, ACN) i Alba Felip (La Vanguardia), han compartit avui a la tarda taula i neguits laborals amb altres periodistes en la trobada organitzada a la seu de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, a Manresa.
  Des que hi ha crisi, els corresponsals freelance com l’Alba Felip reben menys encàrrecs i se’ls ha retallat dietes i quilometratges. Els grans mitjans, com La Vanguardia, estan cobrint els temes a través de les agències i el consum de les notícies que penja l’Estefania Escolà a l’ACN, per exemple, s’ha disparat els últims anys a causa d’això. Escolà, com Viltalta i Bacadit, estan contractats, a diferència de Felip, fet que crea un greuge comparatiu entre corresponsalies.
  Tots ells han coincidit que els seus caps compren les notícies tòpiques i típiques, que el territori està diluït dins de Barcelona i que, comparativament, té més pes Girona o Lleida pel fet de ser província. També han estat d’acord que els agents socials i polítics de la Catalunya Central no saben vendre bé els seus potencials.
  Durant la trobada, s’ha comentat que una de les claus per fer valdre aquestes comarques i prestigiar la tasca del corresponsal passa necessàriament per fer un bon periodisme. La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes ha pres nota de la necessitat d’emprendre accions perquè es reconeguin tant la importància dels corresponsals com la del territori.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.