• Dia Mundial de la Ràdio 2015

  6 febrer, 2015

  El 13 de febrer, la UNESCO celebra el Dia Mundial de la Ràdio. Un dia abans, dijous 12, a les 19:00 hores, el Col·legi de Periodistes serà la seu d'un acte per commemorar-ho amb la participació de Manuel Manonelles, Salvador Alsius i Maria Dolors Reig.

  El 13 de febrer, la UNESCO celebra el DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO per ser un mitjà de comunicació essencial per complir la seva missió de forjar un futur més pacífic, sostenible i incloent.

   

  La UNESCO recorda que es tracta d’una oportunitat per millorar la cooperació internacional entre els mitjans, fomentar la diversificació dels continguts, l’accés a la informació i la llibertat d’expressió a través de les ones.

   

  Enguany el dia Mundial de la Ràdio està dedicada als més joves. Els nens i joves representen més d'un terç de la població mundial i aquesta proporció seguirà augmentant en els propers anys. En els països menys desenvolupats, la gent jove representa gairebé el 70% de la població total. Els joves a tot el món veuen la ràdio com un mentor, un company, un professor i una comunitat virtual on poden expressar les seves idees i opinions de manera lliure i constructiva.

   

  El 18 de desembre de 2012, l'Assemblea General de les Nacions Unides va donar suport a la resolució adoptada en 2011 per la Conferència General de la UNESCO, que proclamava com a Dia Mundial de la Ràdio el 13 de febrer, dia que coincideix amb la fundació de la ràdio de les Nacions Unides el 1946. El Dia té com a objectius sensibilitzar al públic i als mitjans de comunicació sobre la importància de la ràdio i convidar als legisladors a que proporcionin l'accés a la informació a través de la ràdio, així com optimitzar la creació de xarxes i la cooperació internacional entre els mitjans.

   

  La Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO i el Col·legi de Periodistes fem un acte conjunt que tractarà dos aspectes relacionats amb el col·lectiu al que aquest va dedicada la diada, la joventut: com a oient i participant, i el difícil accés dels joves a la professió

   

  A l’acte hi intervindran

  • Manel Manonelles. Director General d'Afers Multilaterals i Europeus
  • Salvador Alsius. Vicepresident del CAC
  • Maria Dolors Reig. Presidenta de la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO
   

  Amb una fila zero amb:

  • Professionals radiofònics responsables de continguts dedicats al jovent i assistents que intervindran al col·loqui posterior.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.