• Diàleg "Del Malaya al Pandora. Efectes col·laterals"

  30 novembre, 2021

  Segons les Nacions Unides cada any es paga un bilió de dòlars en suborns i calcula que es roben 2,6 bilions de dòlars anuals a través de la corrupció. El Col·legi de Periodistes i l'Oficina d'Antifrau de Catalunya organitzen un acte sobre els efectes de l’alerta dels casos de corrupció amb Inmaculda Gálvez, advocada i Jesús García, periodista d'El País. Vine el pròxim dijous 9 de desembre, a les 17.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Cal inscripció

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Oficina d'Antifrau de Catalunya organitzen el diàleg "Del Malaya al Pandora. Efectes col·laterals" el pròxim dijous 9 de desembre, a les 17.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. L'acte se celebrarà amb motiu del Dia Internacional de contra la corrupció i reunirà Inmaculada Gálvez qui va presentar desenes de demandes contra la gestió del consistori de Marbella i Jesús Garcia periodista d’El País que ha col·laborat amb el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ) per fer públics els Papers de Pandora sobre evasió fiscal d’empreses i de personalitats d’arreu del món. L’obertura de l’acte anirà a càrrec del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, i del degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i serà moderat per la responsable de comunicació d’Antifrau, Laia Espín.

  Gálvez i Garcia valoraran quins efectes ha tingut posar llum a dos casos de corrupció i evasió fiscal, que han tingut un gran ressò mediàtic. A més reivindicaran la figura dels periodistes  com a facilitadors per fer aflorar els casos de corrupció i el seu paper destacat en la Directiva Europea, dotant-los d’un seguit de proteccions per evitar precisament que puguin ser silenciats o es trobin amb traves legals. Els periodistes i els advocats són dos dels perfils professionals a l’òrbita de l’alerta i la divulgació pública de la corrupció.

  INSCRIPCIONS

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.