• Dos periodistes retraten les tres últimes diades a "I·lusió. Convicció. Llibertat?"

  4 novembre, 2014
  L'exposició fotogràfica de Nofre Pasqual i Sergi Ferrés s'inaugura a la seu de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes divendres, a les 8 del vespre, dos dies abans del 9 N
  Una de les fotos de l'exposició.
  Una de les fotos de l'exposició.

  “Il.lusió. Convicció. Llibertat?” Crònica gràfica d’un procés impulsat per la societat civil catalana per decidir el seu futur polític. Aquest és el títol i el resultat d’un treball de tres anys realitzat pel periodista Nofre Pasqual i el realitzador audiovisual Sergi Ferrés. Tots dos han fotografiat les mobilitzacions de les darreres tres diades:
  1. La mobilització ciutadana de l’Onze de Setembre de 2012 que sota el lema “Catalunya nou estat d’Europa” va treure prop de dos milions de persones al carrer, convocats per l’Assembla Nacional Catalana (ANC).
  2. La Via Catalana cap a la Independència, l’Onze de Setembre de 2013. Aquest cop, el repte era unir amb una cadena humana el trajecte que uneix El Pertús fins a Alcanar, resseguint l’antiga Via Augusta romana. Va assolir la participació de més d’un milió i mig de persones.
  3. I l’Onze de Setembre del 2014, quan es va convocar una gran V amb els colors de la senyera resseguint el traçat de la Gran Via i la Diagonal de Barcelona amb el punt d’unió a la plaça de les Glòries. Es calcula que hi van participar un milió vuit-centes mil persones que reclamaven poder votar en la consulta del 9 de novembre.
  L’exposició consta d’una trentena fotografies, seleccionades pels autors, i que pretén recollir l’essència del que ha estat la mobilització ciutadana més gran mai viscuda a Catalunya. La inauguració tindrà lloc el proper 7 de novembre, a les 8 del vespre, a la seu de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes (Plana de l'Om, 6, 1 planta, de Manresa). La mostra estarà oberta al públic fins al 19 de desembre i es pot visitar de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 i de 18.00 a 20.00, excepte els dijous a la tarda que és tancat.
  La informació referent a l'exposició es pot seguir a Facebook (www.facebook.com/3diades), a Twitter (@3diades) i a la web www.tresdiades.cat.

  PERFIL DELS AUTORS

  Nofre Pasqual (Binissalem,1972). Periodista amb una llarga trajectòria en el món de la comunicació. Tot i haver treballat en mitjans d'àmbit generalista com ara TVE i COM Ràdio, bona part de la seva carrera professional l'ha desenvolupada en el món del periodisme de proximitat. Actualment treballa a Ràdio Mollet (Vallès Oriental). Tot i creure que la especialització és necessària, considera que un bon periodista ha de saber fer una mica de tot. Per a ell, fotografiar o enregistrar en vídeo esdeveniments diversos és una bona manera posar-ho en pràctica. @nofrepasqual.

  Sergi Ferrés (Banyoles, 1986). Realitzador audiovisual i comunicador digital. Ha treballat com a freelance i ha col·laborat amb empreses audiovisuals i mitjans de comunicació com World Beat Center i TV3. Es considera un professional polivalent i està especialment motivat per a comunicar i emocionar a través de la imatge. @sergiferr  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.