• El Col·legi de Periodistes posa a prova els coneixements dels alcaldables de Manresa

  14 maig, 2015
  La Demarcació Catalunya Central i l'Associació Cultural El Galliner organitzen la quarta edició del Joc dels Candidats, una proposta lúdica que pretén relaxar la campanya. El joc se celebrarà diumenge, a les 12 del migdia, al pati del Teatre Kursaal.
  Gonçal Mazcuñán i Enric Badia (al centre), del Col·legi de Periodistes, i Gemma Puig, d'El Galliner
  Gonçal Mazcuñán i Enric Badia (al centre), del Col·legi de Periodistes, i Gemma Puig, d'El Galliner

  "El Joc dels Candidats" es va organitzar per primera vegada el 1999. La iniciativa va néixer de l'Associació de Periodistes de la Catalunya Central, Apunt, amb l'objectiu de trencar la seriositat de la campanya amb una activitat lúdica en la qual els electors puguessin veure els alcaldables en un context distès. El joc es va repetir per la convocatòria electoral del 2003 i del 2007 i, enguany, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes ha decidit tornar-lo a organitzar, com en les edicions anteriors, amb l'Associació Cultural El Galliner, i amb el subtítol de "10 al ple". L'única candidatura de les deu que es presenten a Manresa que ha declinat participar-hi és la de Ciutadans.

  L'acte serà conduït pel locutor i músic Xavier Serrano i començarà a les 12 del migdia, al pati del teatre Kursaal. El joc consistirà en posar a prova les habilitats físiques i de coneixement de la història de la ciutat dels candidats, sempre des del respecte, bo i sabent que guanyar o perdre no té cap mena de transcendència més enllà de la prova. Cada candidatura configura un equip de tres persones -format per l'alcaldable i dos polítics de la llista- les quals hauran d'intentar respondre tres blocs de sis preguntes de cultura general de Manresa i algunes proves d'acció. Un jurat format per Francesc Comas (historiador), Àngels Freixanet (escultora) i David Pintó (director teatral) supervisaran i validaran les respostes.

  El Joc s'ha presentat a la premsa avui al migdia amb la presència del president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, Gonçal Mazcuñán, el vicepresident, Enric Badia, i la Gemma Puig, en nom de l'Associació Cultural El Galliner. Col·laboren en l'organització els mitjans de comunicació local, Manresana d'Equipaments Escènics (MEES), Kursaal Espai Gastronòmic i el CAE.

  ERC i CiU, els guanyadors anteriors

  El Joc dels Candidats del 1999 i del 2007 el va guanyar Esquerra Republicana de Catalunya amb Ramon Fontdevila i Ignasi Perramon, respectivament, com a caps de llista. L'edició del 2007 la va guanyar la candidatura de CiU encapçalada per Josep Vives. En les tres edicions hi han participat totes les llistes excepte en la primera en la qual es va excusar el Partit per la Independència (PI).


  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.