• El Col·legi de Periodistes s'afegeix a la "Declaració per la protecció i promoció dels arxius audiovisuals de les televisions locals d'Andorra i Catalunya"

  10 juny, 2015

  Centenars de milers d’hores de vídeo i televisió podrien desaparèixer. Per aquesta raó, l’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals de Catalunya i Andorra han fet pública una declaració alertant del perill que es perdi el patromoni audiovisual.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha donat públic suport i ha manifestat la seva voluntat d'adherir-se a la declaració que alerta del perill de desaparició del patrimoni audiovisual català. Montserrat Rius, en nom del Col·legi ha estat l'encarregada de fer efectiu aquest suport, a l'hora que s'afegia al consens dels membres de l ’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals (OPATL) de Catalunya i Andorra.

  L’OPATL és una iniciativa de cooperació estable entre arxius i televisions locals de Catalunya i Andorra que va sorgir l’any 2008 per iniciativa de la Xarxa Audiovisual Local, el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona, l’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) i l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya (AAC-GD). En tots aquests anys, l’OPATL ha pogut constatar que existeix un risc real que part de la documentació audiovisual procedent de les televisions locals desaparegui de forma irreversible, ja que moltes de les cintes de vídeo estan arribant al final de la seva vida útil. En aquest sentit cal recordar que les cintes més antigues daten de 1980 i que el vídeo digital no s’acabaria imposant fins als inicis del segle XXI.

  Per això l’OPATL té la voluntat de presentar la “Declaració per la protecció i la promoció dels arxius audiovisuals de les televisions locals d’Andorra i Catalunya” en un acte públic en el qual hi intervindran Joan Boadas, director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona, Susanna Vela, cap de l’Àrea d’Arxius i Gestió de Documents del Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra, Joan Soler, president de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya i Gabi Barragán, cap de l’àrea de comunicació, relació amb les entitats adherides i documentació de La Xarxa de Comunicació Local.

  Podeu consulta la declaració en document adjunt.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.