• El fotoperiodista Jordi Borràs serà al cicle 'Pessics de Vida'

  10 maig, 2021

  El fotoperiodista Jordi Borràs i Abelló és el convidat de l’entrevista d’aquest maig del cicle ‘Pessics de Vida’, que organitzen conjuntament la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, a través del Centre Cultural del Casino. Borràs conversarà amb la periodista de NacióManresa, Aina Font i Torra. L'entrevista, que inicialment s'havia de fer el dilluns 24 de maig, ha quedat ajornada per al 8 de juny, per motius professionals d'agenda de l'entrevistat.

  El fotoperiodista Jordi Borràs.
  El fotoperiodista Jordi Borràs.
  Autor:
  Jordi Borràs.
  Font:
  Jordi Borràs.

  Borràs és il·lustrador de formació i fotoperiodista autodidacta per vocació. Des de fa uns anys és membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. En l’àmbit del fotoperiodisme s’especialitza en qüestions socials, amb un interès especial pels moviments nacionals i d'ultradreta que actuen tant a Catalunya com arreu d’Europa, un fet que l’ha dut a endinsar-se en l’àmbit de la premsa escrita.

  Actualment treballa com a reporter gràfic freelance col·laborant en diferents mitjans catalans com El MónLa Mira —on desenvolupa les funcions de cap de fotografia— o la revista basca Argia, entre d’altres. Al llarg dels anys ha col·laborat en mitjans de comunicació com La DirectaNació DigitalCrític, la revista El Temps, el diari AraBerria, RAC1 o l’Agència Catalana de Notícies.

  A nivell internacional també ha publicat a Associated Press, Vice NewsJungle World, The Guardian o a les revistes especialitzades en extrema dreta com la britànica Hope Not Hate o la capçalera sueca Expo, on ha fet articles i fotoreportatges sobre aquesta temàtica. Des de 2013 col·labora al Matí de Catalunya Ràdio i des de 2017 a TV3. L’any 2018 va publicar amb Ara Llibres, Dies que duraran anys, el segon llibre de no ficció en català més venut  d’aquell any, una llibre traduït al castellà i a l’anglès i que va ser premiat pel Gremi d’Arts Gràfiques de Catalunya que reconeix el millor llibre imprès de l’any.

  L’entrevista es farà el dimarts 8 de juny a les 19 h a l’Espai  de la Plana de l’Om en una modalitat que combina l’entrada presencial i la difusió de l’acte en directe per Internet a través del canal de Youtube de Manresa Cultura. L’aforament a la sala és limitat. Per accedir-hi cal disposar d’invitació. Podeu aconseguir-la en aquest enllaç https://kursaal.koobin.cat/index.php?action=PU_evento&Ev_id=4566 o a les taquilles del Teatre Kursaal. Per a les persones que ja tenen invitació, serveix la mateixa.

  L’entrevista d’aquest mes del cicle “Pessics de Vida” també s’inclou en el programa d’actes de la Festa del Riu de Manresa, la trobada anual de l’economia social i la cultura transformadores. El cicle compta amb la col·laboració de Regió7, Canal Taronja, Nació Manresa, DO Pla de Bages, Llibreria Parcir i Llibreria Rubiralta.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.