• El premi Pica d'Estats assoleix un rècord de participació

  1 desembre, 2015
  El 27è Premi "Pica d'Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha tancat el període d'inscripció amb 247 reportatges presentats a concurs.
  Dels 247 reportatges presentats al certamen, que convoca anualment la Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme , 176 corresponen a treballs d'àmbit estatal, 31 a treballs d'àmbit internacional i 40 a mitjans locals. Cal destacar també que 55 reportatges es presenten a més d’una categoria, ja sigui de fotografia o Internet, amb la qual cosa el nombre de treballs inscrits s’eleva a 302.

  Els 31 treballs internacionals procedeixen de 15 països estrangers, que són França amb 10 treballs, Holanda amb 3, Alemanya, el Canadà, els Estats Units, Bèlgica i Singapur amb dos cadascun i finalment un treball d’Hongria, la Gran Bretanya, Romania, Itàlia, el Japó, Kazakhstan, Bulgària i Eslovènia. Set dels treballs internacionals que s’han presentat al concurs han estat fruit de la 62a Trobada Internacional de Periodistes del SCIJ (Ski Club International des Journalistes) que va tenir lloc del 7 al 14 de març a l’estació d’esquí de Baqueira Beret i que va congregar 220 periodistes de tot el món.

  La relació dels treballs estatals presentats i per categories que opten al premi en aquesta 27a edició del "Pica d'Estats", la convocatòria del qual es va tancar el dia 21 de novembre, és la següent: 61 obres presentades en la categoria de premsa especialitzada en viatges i turisme, 13 treballs en la categoria de premsa d’informació general, 15 treballs de ràdio, 38 treballs de televisió, 41 treballs de mitjans de premsa local, 52 treballs de fotografia i 39 d’Internet. A aquests 259 treballs presentats, s’han de sumar els 43 d’àmbit internacional, que ens dóna la xifra total de 302 inscripcions. En aquesta relació de treballs s’han comptat els 55 que es presenten a més d’una categoria.

  El Premi "Pica d'Estats", amb 8 categories i una dotació econòmica de 38.000 euros, és un certamen plenament consolidat i un referent del periodisme turístic d'àmbit estatal i internacional, tant pel nombre de treballs que s'hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges.


  Composició del jurat

  El jurat del 27è 'Pica d’Estats' és format per reconeguts professionals del món de la comunicació. La presidenta del jurat és Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa 8 al dia de 8TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’Els Matins de Catalunya Ràdio, i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.


  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.