• El programa DentiducaciÓ ensenya als més petits la importància de la salut bucodental

  3 juliol, 2024

  DentiducaciÓ és un projecte d’Instituts Odontològics que ensenya com cuidar la salut bucodental. Amb la informació i les eines necessàries, els experts d’Instituts Odontològics ajuden als més petits a adquirir hàbits diaris d'higiene dental que els permetin mantenir unes dents i una boca sanes.

  Autor:
  Shutterstock
  Font:
  Instituts Odontològics

  La iniciativa de DentiducaciÓ està dirigida a l’alumnat d'Educació Infantil i Primària i ofereix tallers i xerrades relacionats amb la salut bucodental. Aquestes activitats revisen les nocions bàsiques de la salut bucodental, adaptades a l'edat dels infants. En el temari, s'explica als alumnes com és una peça dental, quantes en tenim, com ens les hem de raspallar i què pot passar si no ho fem correctament.

  El programa inclou material pedagògic i didàctic amb l'objectiu que l'alumnat interioritzi millor aquestes nocions i ho fan amb jocs, dibuixos, il·lustracions i altres elements gràfics perquè els nens i nenes puguin jugar i desenvolupar la seva creativitat. DentiducaciÓ s’ha posat en pràctica amb èxit a diferents centres educatius, obtenint resultats molt positius, com la participació al Parc Infantil i Juvenil de Girona.

  La neteja dental ha de començar des que surt la primera dent, amb raspallades dues vegades al dia, utilitzant un raspall tou, de la mida adequada, amb un dentífric que contingui una baixa concentració de fluor. Al principi, caldrà ajudar-los, però un cop siguin autònoms, és important que es raspallin les dents per si sols. Entre els 2 i 3 anys, quan ja han aparegut totes les dents temporals, és el moment de fer la primera visita al dentista per controlar la possible aparició de càries.

  Amb més de 30 anys d'experiència i una xarxa de clíniques dentals pròpies amb els millors professionals i tecnologia avançada, els Instituts Odontològics, ofereixen una atenció integral i personalitzada a cada pacient. El Col·legi de Periodistes ha establert un acord exclusiu amb Instituts Odontològics, per oferir als col·legiats i col·legiades així com per als seus familiars, beneficis en els tractaments dentals. Aquesta col·laboració inclou una primera higiene gratuïta, subjecte a prescripció mèdica, i un descompte del 20% en tots els tractaments disponibles de l'InstitutConsulta més informació.

  Si necessites assessorament, posa't en contacte amb Instituts Odontològics a www.ioa.es o truca al 900 131 002. La teva salut bucal és important.

  Informació facilitada per Instituts Odontològics.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.