• Els "Camins de pau" de Josep Maria Planes

  15 juny, 2018

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha participat en l’activitat “Camins de Pau”, que ha consistit en resseguir indrets de Manresa vinculats a persones destacades per la seva tasca en favor de la pau, la justícia i la solidaritat.

  El periodista Pep Corral parla davant del mural dedicat a Planes
  Autor:
  Jesús Sagués
  Els dies 8 i 9 de juny Manresa ha acollit la trobada anual de l’ONG Justícia i Pau, coincidint amb el 30è aniversari de l’inici d’activitats d’aquesta organització a la capital del Bages. La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya va col·laborar i participar en l’activitat “Camins de Pau”, que el vespre de divendres va resseguir diversos indrets del centre de la ciutat fent memòria de diverses persones i col·lectius que són referents en el treball per la pau, la justícia i la solidaritat.
   
  L’aportació del Col·legi de Periodistes a l’activitat va ser una explicació de la vida i obra del periodista manresà Josep Maria Planes, considerat com a precursor del periodisme d’investigació català. Davant del mural de la plaça del Carme que recorda Planes, el col·legiat Pep Corral, expert en la seva obra, va glossar-ne la figura i els treballs periodístics que li van suposar la mort a mans d’un escamot anarquista l’agost de 1936.

  Els “Camins de Pau”, que van ser seguits per una cinquantena de persones, van iniciar-se al passeig de Pere III, davant de l’estàtua en memòria de l’escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella (exiliat a camps de refugiats francesos acabada la Guerra Civil espanyola, i deportat al camp d'extermini de Mauthausen, d’on sortosament va poder sortir-ne amb vida), va recordar la tasca humanitària de la infermera i cooperant manresana Flors Sirera (assassinada l’any 1997 pel Front Patriòtic Ruandès a la població de Ruengheri, al nord-oest de Ruanda), i va fer memòria del pensament intercultural del filòsof i teòleg barceloní Raimon Panikkar (traspassat l’any 2010).

  A més del Col·legi de Periodistes, l’activitat va comptar amb la col·laboració de Càritas Manresa, el Consell de Solidaritat de Manresa, Òmnium Cultural, el grup Memòria Històrica, el grup Vivàrium Manresa, la Comunitat Islàmica de Manresa i el grup musical T’Embolica la Troca.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.