• Els mitjans de comunicació en català després del franquisme

  13 abril, 2016

  Memorial Democràtic i el Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen una taula rodona amb Joaquim Maria Puyal, Sergi Shaaff, Montserrat Minobis i Jordi Maluquer, el dimarts 19 d'abril a les 19 hores a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya

  Una de les conseqüències de la Guerra Civil fou l’intent d’aniquilació de la llengua i la cultura catalanes per part del règim franquista. Durant quasi mig segle, els mitjans de comunicació en català van desaparèixer i la llengua va esdevenir invisible a l’esfera pública.

  Ara fa quaranta anys, el 1976, començava, però, una tímida recuperació amb la primera publicació del diari AVUI, el 23 d’abril, les primeres emissions de ‘Futbol en català’, el 5 de setembre, i els primers programes en català a Ràdio Barcelona, que va començar la seva programació el 13 de desembre. Un parell d’anys abans, el Centre de Producció de Programes de TVE a Catalunya havia començat a emetre regularment en català.

  Amb motiu del 40è aniversari d’aquests fets, el Memorial Democràtic i el Col·legi de Periodistes de Catalunya han organitzat una taula rodona amb alguns protagonistes destacats dels mitjans de comunicació en català d’aquells d’anys.

  Hi participaran: Jordi Maluquer, periodista i director del diari AVUI (1977-1982); Joaquim Maria Puyal, periodista i locutor de ‘Futbol en català’ a Ràdio Barcelona; Montserrat Minobis, periodista i entrevistadora a Ràdio 4 i Sergi Schaaff, realitzador de televisió als Estudis Miramar i cap de programes de TVE a Catalunya. Moderarà la taula Jaume Guillamet, catedràtic de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.

  Dia: dimarts 19 d'abril

  Hora: 19:00

  Lloc: Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, Barcelona)


   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.