• Els vídeos del Col·legi de Periodistes d'aquest 2022

  20 desembre, 2022

  Si aquest any t'has perdut alguna de les activitats del Col·legi de Periodistes de Catalunya, recupera-les a través del nostre canal de YouTube. En aquest recull trobaràs la IV Jornada de Comunicació Corporativa, la taula "Com informar de l’extrema dreta des dels mitjans locals" o la II Jornada d'Ètica Periodística, entre altres. 

  IV Jornada de Comunicació Corporativa

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Dircom Catalunya van organitzar la IV Jornada de Comunicació Corporativa sota el lema "Veracitat i responsabilitat". Vam debatre sobre les qüestions clau de la desinformació i el canvi climàtic que afecten el dia a dia de les nostres empreses, institucions i mitjans. Aquesta és una iniciativa impulsada pel Grup de Treball de Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya

   Presentació de l'estudi "Noves Oportunitats i Nínxols d'ocupació per a Periodistes"

  L'estudi, impulsat pel Col·legi de Periodistes i Barcelona Activa, va ser encarregat a un equip d’investigadores de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna per identificar les sortides professionals presents i potencials per als periodistes. L'equip va entrevistar una cinquantena de professionals del sector que ocupen llocs estratègics en empreses. El document és una actualització de l'anterior versió. 

  II Jornada d'Ètica Periodística

  La guerra a Ucraïna, la intel·ligència artificial o la desinformació van ser alguns dels blocs de la jornada organitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Consell de la Informació de Catalunya i les onze universitats catalanes amb estudis de periodisme. Ens trobem que el desenvolupament tecnològic provoca cada vegada més conflictes ètics i deontològics. 

  Com informar de l’extrema dreta des dels mitjans locals

  Com haurien de tractar els mitjans de comunicació locals els partits que fomenten valors antidemocràtics sense convertir-se en altaveu del discurs de l’odi, la xenofòbia i el racisme? Aquesta és una pregunta recurrent a moltes redaccions des de fa temps, però a hores d’ara, i amb unes eleccions municipals d’aquí a uns mesos, la reflexió es fa més necessària que mai. Aquesta activitat es va coorganitzar amb la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya. 

  Europa prepara una nova llei de mitjans de comunicació. Què és i per a què servirà?

  El Col·legi de Periodistes, l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i la Comissió Europea van organitzar una xerrada sobre la proposta de Llei sobre la Llibertat dels Mitjans de Comunicació. En vam parlar amb Christian Wigand, portaveu de Justícia de la Comissió Europea, en conversa amb el periodista Albert Sáez, director de El Periódico de Catalunya. Europa vol acabar amb les indefinicions i les mitges paraules en el terreny comunicatiu i es llança al repte de legislar sobre el paper dels mitjans de comunicació.

  L'origen del Codi

  A l'última sessió del cicle "Els reptes ètics del periodisme" vam estrenar el documental "L'origen del Codi". Un total de sis jornades van formar part del cicle per recordar els 30 anys del Codi Deontològic i els 25 del Consell de la Informació de Catalunya. Podeu recuperar totes les sessions a la pàgina web del CIC

  Converses: "Genèric masculí en el periodisme. Sí o no?"

  Un dels dubtes que sovint ocupa a les redaccions té a veure amb la llengua i el gènere. Cal apostar pel desdoblament del llenguatge o en les nostres rutines periodístiques n'hi ha prou amb el genèric masculí? Vam parlar-ne amb Montse Boix, periodista de TVE i membre de l'Observatori d'Igualtat de la Corporació de RTVE; Ernest Rusinés, cap d’Assessorament Lingüístic de la CCMA i Marta Corcoy, delegada de gènere del Col·legi i presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

  Converses: "Periodisme negre"

  La informació de successos no és cap novetat en el periodisme, però en els darrers anys han aparegut productes audiovisuals que s'apropen molt a l'entreteniment. Però a la crònica negra també hi ha aspectes foscos que els periodistes hem de plantejar-nos abans de publicar una informació. Els periodistes Toni MuñozTura Soler, Anna Punsí i Nil Via van participar en aquesta conversa sobre periodisme de successos i true crime

  "L'alcaldessa Respon" amb Ada Colau

  Recupera la tradicional trobada entre col·legiats i col·legiades i l'alcaldessa Ada Colau. La líder de Barcelona en Comú encarava un any amb la incògnita sobre si es presentaria a les pròximes eleccions municipals del 2023. "L'alcaldessa Respon" és una iniciativa que permet conèixer els objectius i les prioritats del govern local de Barcelona per als pròxims mesos. 

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.