• Enric Calpena: “Els periodistes no tenim estatus intel·lectual”

  28 abril, 2016
  El periodista i divulgador històric va parlar ahir al vespre, a Manresa, de periodisme, comunicació i del seu darrer llibre “Barcelona. Una biografia”, un dels èxits de vendes d’aquest Sant Jordi. Calpena va participar al cicle “Pessics de vida”.
  Núria Balaguer i Enric Calpena
  Núria Balaguer i Enric Calpena

  És un tastaolletes. En el món de la comunicació ha fet ràdio, premsa i televisió i d’un temps ençà es dedica intensament a cultivar una de les seves passions, la divulgació històrica, al capdavant del programa radiofònic “En guàrdia”, el televisiu “Cronos” i l’escriptura. Ahir al vespre, va ser a Manresa convidat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino dins el cicle “Pessics de Vida”. Calpena va repassar els seus inicis professionals -El País, presentador del TN, cadena Ser, productora privada...- de la mà de la periodista bagenca Núria Balaguer.

  Calpena també va parlar del seu darrer llibre “Barcelona. Una biografia”, un dels èxits de venda de Sant Jordi, i tot un repte per a un periodista “perquè molts historiadors menyspreen la divulgació i els periodistes tenim l’estigma de pocs seriosos i no se’ns reconeix l’estatus intel·lectual”. Va repassar anècdotes personals i professionals, com el fet que estudiés Dret abans que Periodisme perquè era l’única carrera que podia fer quan plegava de fer hamburgueses en el bar on treballava.

  Els propers convidats del cicle “Pessics de vida” són Manuel Milián (25 de maig) i Quimi Portet (8 de juny), que seran entrevistats per Pere Fontanals i Montserrat Ayala, respectivament.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.