• Es presenta el mural dedicat al periodista Josep Maria Planes

  25 octubre, 2017

  El mural situat a la plaça del Carme, de Manresa, és obra de l’artista Benvi Parrilla i s’inclou en les accions de l’Any Planes, que recorda i homenatja la figura i la trajectòria del periodista manresà (1907-1936).

  D'esquerra a dreta, l'autor, la regidora i membres de la Comissió Planes
  Autor:
  Salvador Redó
  Font:
  Regió7

  Manresa té un record ben viu de Josep Maria Planes, també, al carrer. El mural s’ha presentat avui i és una de les accions emmarcades dins l’Any Planes, impulsat per donar a conèixer i divulgar la figura i l’obra del periodista manresà.

  La presentació del mural  ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; del mateix autor del mural, Benvi Parrilla; del president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, Enric Badia; i de Lluís Calderer i Josep Huguet en representació de la comissió impulsora de l’Any Planes.

  Es tracta d’un mural d’uns 8 metres d’amplada i 4 d’alçada, que ha representat prop d’un mes de feina. En la imatge es veu el mateix Planes, el mas familiar de Sant Mateu de Bages i la frase següent, dita per Planes, l’1 de maig del 1936: “Sóc un periodista que potser cometo la imprudència de dir en veu alta el que el noranta per cent dels catalans diuen en veu baixa”.

  La comissió Any Planes és formada per la Fundació Independència i Progrés, l’Associació Memòria i Història de Manresa, El Col·lectiu Desvalls, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Fundació Universitària del Bages (FUB), Òmnium Bages, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, els periodistes Pep Corral i Jordi Finestres, i l'historiador Jordi Sardans.

  Darrers actes de l’Any Planes

  Després de la presentació d’aquest mural, l’Any Planes encara té pendent la realització de dues accions més. La primera serà la col·locació d’una breu informació biogràfica de Planes a la placa del seu carrer a Manresa i, posteriorment, en una data encara per confirmar, la inauguració d’un monument a la carretera de La Rabassada (Barcelona), on el periodista manresà va ser assassinat per membres dela FAI el 30 de gener de 1936, quan tenia només 29 anys.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.