• Fàtima Llambrich, Antoni Bassas i Josep Martí Gómez, a l'Experiència de periodista

  2 maig, 2014
  La sisena edició del cicle de conferències se celebra del 8 al 15 de maig al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. L'objectiu del cicle és reflexionar sobre el món de la comunicació i el periodisme
  Els periodistes Fàtima Llambrich, Antoni Bassas i Josep Martí Gómez participen en la sisena edició del cicle de conferències Experiència de periodista , que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració dels estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

  La periodista d’informatius de Televisió de Catalunya Fàtima Llambrich inaugurarà el cicle dijous 8 de maig; El 9 de maig serà el torn del popular comunicador Antoni Bassas ; i el dia 15 d’aquest mateix mes hi participarà Josep Martí Gómez , veterà periodista amb quasi mig segle de professió a les espatlles.

  L’objectiu del cicle de conferències és que reconeguts professionals dels mitjans de comunicació posin a l’abast dels estudiants de Comunicació, i del públic en general, la seva visió del món de la comunicació i la vivència personal del procés d’informació pública.

  Aquest cicle es du a terme ininterrompudament des de l’any 2009, i ha comptat amb la participació de Xavier Graset, Josep Capella, Ferran Espasa, Josep M. Martí, Pilar Aymerich, Joan Salvat, Milagros Pérez Oliva, Jordi Basté, Pepe Baeza, Josep Cuní, Rosa M. Calaf, Xevi Xirgu, Llibert Teixidó, Màrius Serra, Carles Capdevila, Rafael López-Monné, Raquel Sans, Antoni Coll i Ramon Besa.

  Les conferències es duran a terme al Campus Catalunya de la URV (Av. Catalunya, 35. Tarragona). L’ entrada és lliure.
  (Consulteu aules i horaris a continuació).

  Dijous, 8 de maig de 2014. Aula 501 Campus Catalunya URV. 19 hores.
  Fàtima Llambrich (L’Ametlla de Mar, Tarragona, 1980)

  Llicenciada en Periodisme (2002) i en Criminologia (2009) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Seguretat i Prevenció (2011). La seva carrera professional s’ha desenvolupat a Televisió de Catalunya. Treballa des de l’any 2003 com a ENG als serveis informatius de TV3, on està especialitzada en temes d’àmbit policial i judicial.


  Divendres, 9 de maig de 2014. Aula 501 Campus Catalunya URV. 10 hores.
  Antoni Bassas (Barcelona, 1961)

  Forma part de l’equip directiu del diari Ara. Va debutar en el periodisme davant dels micròfons de Ràdio Joventut, als 16 anys. Quan en tenia 20, el va fitxar Joaquim Maria Puyal perquè s'integrés a l'equip de les transmissions de Futbol en català , de Ràdio Barcelona. Tots dos radiofonistes van fer el salt a Catalunya Ràdio. L'etapa com a comentarista esportiu la va tancar el 1995, després de més de 800 partits narrats en català, per dirigir El matí de Catalunya Ràdio durant 14 temporades consecutives.
  Bassas ha treballat també intensament a la televisió. Va ser, per exemple, guionista i presentador de concursos com Tres pics i repicó i El joc del segle . A la temporada 1998-1999 va codirigir i presentar Aquest any, cent!, una sèrie que repassava la història del FC Barcelona. L'humor ha estat present en bona part de la seva activitat professional: ell va ser, per exemple, un dels creadors de la versió radiofònica de l'Alguna Pregunta Més? Entre 2009 i 2013 va ser corresponsal de Televisió de Catalunya a Washington.


  Dijous, 15 de maig de 2014. Aula Magna Campus Catalunya URV. 19 hores.
  Josep Martí Gómez (Morella, Castelló, 1937)

  Exerceix el periodisme des de 1966. Al llarg de la seva trajectòria ha tractat tots els gèneres: l'entrevista i el reportatge, la crònica política i la cultural, la
  corresponsalia –durant cinc anys va ser corresponsal a Londres de la Cadena SER– i l'actualitat a través de pinzellades en les quals es combinava la informació amb l'opinió a través de les seccions diàries Diari d'un reporter a les pàgines d'opinió de La Vanguardia i, al costat de Josep Ramoneda, en El Bestiari, d'Hora 25, conduït per Carlos Llamas. Ha col•laborat també a La Ventana de Gemma Nierga i és autor d'una desena de llibres.
  Ha estat guionista de la realitzadora Mercè Vilaret en la sèrie televisiva Mujeres para una época. En l’actualitat col•labora amb Javier del Pino a A vivir que son dos días (Cadena SER), i forma part de la Lamentable Penya, un grup heterogeni de persones que, entre altres coses, publica el blog col•lectiu Lamentable.org.


  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.