• Lliurament del XVI Premi Joan Gomis

  22 novembre, 2021

  L'obra periodística "Mares Migrants: "Quan puges a una pastera et poden robar i violar alhora" de Catalunya Ràdio i el periodista establert a l'Àfrica Occidental José Naranjo seran guardonats amb el Premi Joan Gomis. L'acte tindrà lloc el pròxim dijous 25 de novembre a les 18.30 h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull el lliurament del XVI Premi Joan Gomis el pròxim dijous 25 de novembre a les 18.30 h a la seu de Barcelona. El projecte radiofònic "Mares migrants: Quan puges en una pastera et poden robar i violar alhora" del programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio rebrà el Premi a l'obra periodística i el periodista José Naranjo Noble serà reconegut amb el premi trajectòria periodística. L'acte de lliurament també es podrà seguir per streaming a través del canal de YouTube de Justícia i Pau

  El programa que dirigeix Mercè Folch va visitar Ödos, l'únic centre dedicat a dones migrants que arriben amb els seus fills en pastera a Espanya, per recollir el testimoni de les experiències viscudes. El jurat reconeix que l'obra "sintetitza molt bé l'experiència traumàtica de les dones i nens migrants que arriben al centre Ödos, situat a Montilla". Altrament, el periodista freelance José Naranjo Noble rebrà el premi a la trajectòria pel seu periodisme "compromès i rigorós cobrint conflictes migratoris des de l'origen, guerres i terrorisme al continent ignorat".  

  El Premi Joan Gomis es convoca per a mantenir viva la memòria de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l'eliminació de la pobresa, l'exclusió social i les desigualtats. Aquesta tasca la va desenvolupar com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques i associacions, especialment en la presidència de Justícia i Pau, i a través dels seus llibres i col·laboracions amb mitjans.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.