• Samuel Nacar, guanyador de la II Beca Joana Biarnés per a Joves Fotoperiodistes

  3 novembre, 2020

  El col·legiat Samuel Nacar guanya la II Beca Joana Biarnés per a Joves Fotoperiodistes amb el projecte “Imperium - De la sobirania industrial a l'Espanya buidada. Una perspectiva documental de la desaparició de l'Estat”. A més, Terrassa, ciutat natal de Joana Biarnés, ret homenatge a la primera dona fotoperiodista d'Espanya amb la inauguració de dues exposicions fotogràfiques.

  Samuel Nacar, guanyador de la II Beca Joana Biarnés per a Joves Fotoperiodistes.

  El fotoperiodista col·legiat Samuel Nacar ha guanyat la Beca Joana Biarnés d'enguany, amb una dotació econòmica de 8.000 euros, pel projecte sobre la desaparició del concepte d'Estat, el desmantellament de la seva sobirania industrial i el progressiu abandó de certs territoris del país donant pas a una Espanya buidada. Nacar podrà desenvolupar el seu projecte durant 9 mesos assessorat per la tutora Jessica Murray, directora d'Al-liquindoi, una associació cultural que es dedica a la formació de fotògrafs documentalistes a tot el món.

  Samuel Nacar és fotògraf documental especialitzat en migracions. Ha publicat en El País, El Diario.es, Al Jazzera o TRT Magazine i actualment està desenvolupant un documental per a National Geographic i és el corresponsal a Barcelona de Deustche Welle.

  La Beca Joana Biarnés per a Joves Fotoperiodistes, neix amb la missió d'ajudar a joves autors de tot el país a desenvolupar-se professionalment i visibilitzar temàtiques socials d'interès nacional. El jurat d'aquesta edició ha estat format per Agus Morales, escriptor, periodista i director de la revista 5W; Arianna Rinaldo, editora gràfica i directora del festival de fotografia internacional Cortona On The Move; Edu Ponces, fotògraf i soci fundador de RUIDO Photo; Juan Vallbuena, fotògraf fundador de l'agència NOPHOTO i director de l'editorial PHREE i Imma Cortés, arquitecta i fotògrafa, investigadora de l'Arxiu Joana Biarnés.

  D'altra banda, la fundació Photographic Social Vision i l’Ajuntament de Terrassa reten homenatge a Joana Biarnés amb la inauguració de dues exposicions sobre aquesta pionera de la fotografia a Espanya. Joana Biarnés. Moda a peu de carrer, una mostra amb un centenar de fotografies de moda dels anys 60 i 70 de la fotoperiodista, i Viatge a un arxiu. Crònica fotogràfica del descobriment de Joana Biarnés 2015-2019, una exposició que mostra la faceta més íntima de la fotògrafa a través de fotografies d'Imma Cortés, fotògrafa i investigadora de l'Arxiu Joana Biarnés. Totes dues exposicions es podran visitar de manera gratuïta del 31 d'octubre al 27 de desembre a la Sala Muncunill i EspaiDos de Terrassa.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.