• Toni Albà: “Podria estar 24 hores seguides fent de rei”

  26 novembre, 2015
  L’actor vilanoví va repassar la seva trajectòria professional ahir al vespre, a Manresa, en el darrer “Pessics de Vida” del 2015. Albà va conversar amb el periodista Joan Barbé i va regalar imitacions dels seus personatges més populars al públic assistent.

  Toni Albà porta el teatre als gens. Quan era petit es passava els diumenges a casa de la iaia entretingut emprovant-se les disfresses que es guardaven en un bagul. A classe, li agradava imitar la veu del mític Rodríguez de la Fuentes i els seus documentals sobre natura. Hi té una facilitat natural i, ahir vespre, en va fer una demostració a la recta final de la conversa que va mantenir amb el periodista Joan Barbé. Albà va aconseguir acomiadar el cicle “Pessics de Vida” d’enguany -que organitza el Centre Cultural El Casino i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes- envoltat de somriures i de fotos.

  De tots els personatges que ha imitat es queda amb el rei Joan Carles I. “Podria estar 24 hores seguides fent de rei”, va assegurar. Les primeres paròdies del personatge que va fer a TV3 van arribar fins a la Casa Reial. Albà -amb veu de Xavier Trias- va explicar com el cap de la casa reial d’aleshores va parlar amb en Trias per fer-li saber que aquesta imitació s’hauria d’acabar. La decisió que es va prendre va ser que l’imitarien en comptes de cada setmana cada dues. Albà va explicar, entre d’altres anècdotes, que tota la tripulació del Bribón –el iot de regates en el qual navegava el rei- el va anar a veure a l’obra “Els bufons del regne” i sap del cert que van riure de valent.

  Conduït per Joan Barbé, Albà va repassar la seva trajectòria teatral, la seva formació a l’escola francesa amb el mestre Lecoq i obres clau com “!Operación Fu!”, “Brams o la kumèdia dels errors”, “L’ombra” i el seu debut amb vint any a televisió espanyola. Si el fan triar entre cinema, teatre o televisió, la seva resposta és inequívoca: “teatre sempre. Aquelles dues hores que sóc dalt l’escenari donen sentit a tota la meva vida”. Albà també va parlar de política catalana –va demanar molta paciència i tranquil·litat- i de la injusta política de subvencions teatrals. Per això, va dir, la seva companyia no rep subvencions.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.