• Visita cultural a l'exposició "Per què? Carme Solé Vendrell"

  11 maig, 2018

  No et perdis la visita guiada que organitza el Grup de Treball de Cultura i Innovació del Col·legi de Periodistes el pròxim 12 de juny a les 12:00h al Palau Robert. La il·lustradora i autora de l'exposició Carme Solé Vendrell ens acompanyarà en el repàs dels seus 50 anys de trajectòria professional. Inscriu-te a comunicacio@periodistes.org 

  El Grup de Treball de Cultura i Innovació del Col·legi de Periodistes organitza una visita guiada amb Carme Solé Vendrell, autora de l'exposició "Per què? Carme Solé Vendrell" el pròxim dimarts 12 de juny a les 12:00h al Palau Robert. L'exhibició repassa els 50 anys de la il·lustradora i defensora dels drets dels infants a través dels seus dibuixos. Cal inscripció prèvia a comunicacio@periodistes.org

  "Per què?" forma part de les 5 preguntes (5 Ws) que els periodistes hem de respondre per poder explicar l'actualitat. Per a Solé aquesta interrogativa és el títol de la seva campanya que té l'objectiu de fer-nos reflexionar sobre el perquè de la injustícia que pateixen molts nens i nenes que viuen situacions de misèria i marginalitat arreu del món. L’exposició s’estructura en quatre apartats, on es mostren com són els personatges de les seves històries, com vesteixen, què fan, què senten, on són, etc. 

  En primer lloc, podem trobar una instal·lació artística de Carme Solé Vendrell que introdueix la Carme infant per passar a la Carme il·lustradora. El segon apartat ens endinsa en la tasca que ha fet Solé com a il·lustradora amb la presentació d’11 obres representatives que han marcat canvis en la seva trajectòria. El relat continua en un tercer espai en què trobem realitats concretes com l’escultura Nena i nina. Finalment, es projecta un audiovisual sobre la campanya i un segon audiovisual que mostra imatges de la il·lustradora pintant un dels dibuixos de la campanya. 

  Carme Solé Vendrell va néixer a Barcelona el 1944, i va estudiar pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Ha il·lustrat més de 800 llibres, alguns amb textos propis, d’ençà de l’edició del primer llibre el 1968, amb un estil i una marca molt concrets, amb una aposta per la creació artística vinculada a la capacitat de commoure i sacsejar les consciències en un món convuls i injust. Una creació que vol ser útil, combinant estètica i missatge. La il·lustradora ha evolucionat i s’ha reinventat amb el pas dels anys, fugint sempre de l’estricta comercialitat i apostant en tot moment pels valors que defensa.

   

  Data: Dimarts 12 de juny 

  Hora: 12:00h

  Lloc: Palau Robert (Passeig de Gràcia núm. 107, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.