• Xerrada sobre renda bàsica universal

  15 novembre, 2023

  El Sr. Sergi Raventós Panyella, cap de l'Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal de la Generalitat de Catalunya, impartirà una xerrada informativa sobre la renda bàsica universal. L’acte comptarà amb la presència de la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, la Sra. Montse Bergés Saura.

  Des de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes hem organitzat conjuntament amb la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida una xerrada en format esmorzar amb Sergi Raventós Panyella per abordar totes aquelles qüestions d’interès sobre el concepte de la renda bàsica universal.

  La trobada tindrà lloc el dimecres 22 de novembre a la seu de Lleida del Col·legi de Periodistes (Rambla Ferran 21, 8è) a les 10:00 hores.

  Sergi Raventós Panyella, cap de l’Oficina del Pla pilot per implementar la Renda Bàsica Universal.

  Sergi Raventós Panyella (Barcelona, 1968) és Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on es va doctorar amb la tesi ‘Desigualtat socioeconòmica i salut mental: la proposta d’una renda bàsica per a protegir i promoure la salut mental’. Màster en Teoria Social per la UAB i diplomat en Treball Social per la Universitat de Barcelona (UB). És autor de nombrosos articles i publicacions sobre la inserció laboral, la salut mental i la renda bàsica universal (RBU).

  Objectiu de la xerrada sobre Renda Bàsica Universal

  Els dies 24 i 25 de novembre la Universitat de Lleida acull el XXII Simposi de la Xarxa Renda Bàsica de l’estat espanyol; per aquest motiu, s’ha cregut oportú centrar el debat al voltant de la concessió d’una renda bàsica universal, un tema de debat des de fa més de vint anys, del qual el Govern de la Generalitat n’ha fet una proposta de Pla pilot per a Catalunya.

  La RBU es diferencia d’altres prestacions i subsidis existents en les seves característiques d’individualitat, d’incondicionalitat i d’universalitat. De la quantia de la RBU en diem “bàsica” perquè ha de ser suficient per cobrir les necessitats materials considerades elementals dels ciutadans i les ciutadanes per així promoure la seva llibertat real a l’hora de decidir sobre les seves pròpies vides.

  Vols assistir a la xerrada?

  • envia’ns un correu a lleida@periodistes.cat indicant-nos:
  • el teu nom complet
  • el teu número de col·legiació (en cas que siguis col·legiat) o el mitjà per al qual treballes (en cas que no siguis col·legiat)
  • el teu correu electrònic i telèfon de contacte

  La data límit per apuntar-t'hi és el dilluns 20 de novembre, a les 12 del migdia.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.