• El cas d'Albert Garcia

  Martí Figueras
  -
  13 octubre, 2021

  El fotoperiodista Albert Garcia va ser detingut el 18 d'octubre de 2019 a la plaça Urquinaona mentre cobria la manifestació arran de la sentència del Procés. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Martí Figueras relata els fets que han portat al fotoperiodista d’El País a judici.

  Albert Garcia, fotoperiodista d’El País, és el protagonista d’uns fets que el Col·legi ha denunciat

  El proper 18 d'octubre es compliran dos anys de la detenció d'Albert Garcia, fotoperiodista d’El País, mentre fotografiava com dos policies colpejaven dos joves. Un policia se li va posar enmig i Garcia es va encarar a l'agent perquè l'impedia fotografiar bé l'escena. Ara la Fiscalia li atribueix dos delictes d’atemptat contra un agent de l’autoritat i un delicte lleu de lesions i demanen una pena de divuit mesos de presó, una pena de multa de quaranta dies i una indemnització pel policia.

  Davant d’això, el Col·legi de Periodistes s’ha sumat a la queixa d’entitats i de professionals que denuncien que es tracta d’un muntatge policial que atempta contra la llibertat de premsa i informació. En aquest sentit, el Col·legi és un dels signants, juntament amb altres associacions professionals, d’un manifest de suport a Garcia que assegura que “les imatges enregistrades de la detenció proven que en cap cas va haver-hi agressió, desobediència o obstrucció. Un muntatge policial basat en un relat farcit de falsedats per tal de justificar una detenció injusta, desproporcionada i repressiva”.

  “Demostrarem que tot és una gran falsedat. Tenim fotografies i vídeos com a proves, testimonis d’altres fotoperiodistes" explica Albert Garcia. Tot i així es qüestiona sobre com es podria haver defensat si en el moment dels fets no hi hagués hagut testimonis. El fotoperiodista conclou que acceptar la versió policial seria "surrealista". 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.