• Internet, a la corda fluixa

  Laura Mansfield
  -
  30 gener, 2018

  El passat 14 de desembre el govern de Trump va aprovar la llei d'acabar amb la neutralitat de la Xarxa. Internet es troba ara més que mai en la corda fluixa perquè els grans proveïdors dels serveis prendran el control sobre quines coses tindran o no prioritat a la Xarxa. Laura Mansfield ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, què significa la neutralitat de la Xarxa i com ens afectarà aquesta nova llei que, de moment, només ha sigut aprovada als Estats Units.

  Activistes per la neutralitat de la Xarxa als carrers de San Francisco
  Autor:
  Steve Rhodes

  A partir d'ara, la forma en què es distribuirà la informació a la Xarxa als Estats Units canviarà. A Europa, però, sembla que no hi ha intenció de modificar la llibertat d'accés d'Internet. Les companyies de telecomunicacions nord-americanes són les que es beneficiaran del control de la Xarxa i els usuaris hauran de pagar unes tarifes extres per accedir a certes webs i per navegar ràpidament. Això comportarà una Internet a dues velocitats.

  El periodisme local als Estats Units també surt perdent, pel fet que els mitjans locals no podran pagar aquesta tarifa i els situarà en una posició de desavantatge enfront dels grans proveïdors de continguts com Google o Facebook.

  En definitiva, es tracta del monopoli d'empreses que controlaran Internet i tindran el poder d'accelerar l'accés dels usuaris als seus continguts.

  Llegeix l'article sencer aquí.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.