• La precarietat puntua 4,38

  Adrián Caballero
  -
  13 novembre, 2017

  La realitat és que avui dia el món laboral dels periodistes es troba en precari, i sobretot per als professionals de la comunicació, que pateixen cada vegada més la crisi econòmica i la greu situació per les condicions laborals que se'ls imposa. L'adaptació al món digital ha provocat la pèrdua de llocs de feina i el tancament de 375 mitjans a Espanya. L'Adrián Caballero ens mostra al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, algunes xifres que posen de manifest la situació en què es troben els periodistes.

  A través d'una enquesta realitzada pel Col·legi de Periodistes a prop de 300 col·legiats per la jornada sobre la precarietat laboral que va organitzar el passat 10 de novembre, les dades mostren que un 71% dels periodistes afirmen trobar-se en situació de precarietat laboral. Sobretot aquells que tenen entre 25 i 54 anys amb un 75%. Les raons van des dels salaris baixos fins a les llargues jornades laborals que hi dediquen. En canvi, només el 33% dels professionals que treballen a la comunicació corporativa consideren que la precarietat els afecta.

  En general, la nota que se li dóna a la professió periodística es suspèn amb un 4,38 de mitjana. Els joves són els que millor puntuen la situació periodística amb un 5,9%, per contra els veterans la suspenen amb un 3,2%.

  Aquestes dades serveixen per posar en manifest que la situació necessita canvis i millores urgents. Des del Col·legi de Periodistes fem una crida a la greu situació que s'ha de fer front per canviar les precaries condicions dels periodistes avui dia i trobar les millores per sortir d'aquesta crisi. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.