• L'hora del periodisme responsable

  Carles Prats
  -
  23 abril, 2018

  El pròxim 3 de maig és el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes i la Universitat de Lleida han organitzat la IV edició del Simposi sobre Llibertat de Premsa a Lleida els dies 2 i 3 de maig que enguany se centrarà amb la temàtica del periodisme responsable. Carles Prats ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, quins són els reptes periodístics actualment i què tractarà el Simposi aquesta edició. 

  Il·lustració que, des de la primera edició, utilitza el Simposi de Lleida.

  La llibertat de premsa es troba en la corda fluixa i els periodistes lluiten cada dia per recuperar les seves veus que han sigut silenciades per les autoritats. L'ofici periodístic està en crisi a escala econòmica, empresarial i també professional. Els atacs constants a la premsa han augmentat al llarg dels últims anys, els periodistes són ignorats i denigrats i sovint oblidem que els mitjans de comunicació són vitals en el desenvolupament de les societats democràtiques. Al Simposi de Lleida, tindrem l’ocasió de fer autocrítica col·lectivament i posar en comú quines estratègies i quines eines poden millorar l’exercici del periodisme i, per tant, enfortir la professió.

  El simposi serà una ocasió perfecta per fer aquest exercici d’introspecció i abordar des de l’anàlisi seriosa, serena i rigorosa el tractament que fem dia a dia d’aspectes complexos com la diversitat, el tractament de les víctimes, o la responsabilitat del periodista davant del conflicte.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.