• Metavers, el món que s’acosta

  Anna Lladó
  -
  30 novembre, 2021

  En un futur no molt llunyà es podrà interactuar amb avatars reals i artificials, sense haver de sortir de casa, a través d'unes ulleres de realitat virtual. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Anna Lladó, explica que és el Metavers i com el periodisme podrà informar els lectors i espectadors a través d’experiències immersives.

  El metavers pot ser una realitat en pocs anys.

  La paraula Metavers, és un acrònim de meta –“més enllà de”, en grec– i univers. Consisteix en una mena de món virtual, tridimensional i immersiu en el qual els éssers humans interactuen amb els seus propis avatars, sense sortir de casa i fent servir principalment unes ulleres de realitat virtual. El principal impulsor d'aquesta iniciativa és Mark Zuckerberg, president de Meta (abans Facebook). Segons ell aquest projecte  “És el pròxim capítol d’Internet”."Avui dia, n’estem veient les primeres passes" afirma. 

  Cada cop som més a prop d'aquesta realitat virtual, Meta ja ha anunciat una inversió de cinquanta milions de dòlars per a desenvolupar el metavers, aquesta aposta també s'està estenent per altres empreses de molt renom i rellevància tecnològica com Apple o Microsoft. Es preveu endinsar el metavers en sectors com el del turisme digital, les videoconferències, la música en directe i especialment, el dels videojocs. També, als  mitjans de comunicació, que poden aprofitar aquest univers paral·lel per informar els seus lectors i espectadors a través d’experiències innovadores i immersives o per emetre-hi programes de televisió en directe.

  El periodista i director de Community Internet The Social Media Company Enrique San Juan, admet que, d’entrada, el metavers pot ser un concepte “difícil d’entendre”. Per això ha organitzat un webinar el proper 1 de desembre per explicar de manera clara i senzilla  el Metavers. A més està convençut que sorgiran oportunitats de negoci i que es necessitaran professionals, també periodistes, per a crear els espais dins aquest univers. “Pràcticament, tot està per construir i desenvolupar”. "Els primers que ho facin seran els que tindran avantatge respecte de la resta” afirma. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.