• Un periodista silenciat

  Laura Saula
  -
  3 abril, 2018

  Manuel de Pedrolo és un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana. Laura Saula ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, les seves múltiples facetes i la gran influència com a escriptor i personatge públic. 

  El periodista Manuel de Pedrolo, fotografiat el 1985 | Foto: Fundació Pedrolo

  Aquest any se celebra el centenari del seu naixement i la consegüent reedició de moltes de les seves obres, que fins ara esperaven discretes entre la pols i l’oblit. El 2018 és l'Any Manuel de Pedrolo i la Institució de les Lletres Catalanes organitza els actes d’homenatge. Per celebrar l’efemèride es faran tant conferències i exposicions com projectes editorials, acadèmics i educatius per divulgar la vida i l’obra de l’autor.

  Manuel de Pedrolo és autor de més de 120 obres, va conrear tots els gèneres: teatre, poesia (inclosa la poesia visual), narrativa breu, novel·la (amb més de 70 títols), diaris i articles en premsa. Pedrolo era un home de fermes conviccions ideològiques que, per començar, es declarava obertament a favor de la independència i dels Països Catalans. També criticava enèrgicament l’autonomisme, l’església, el capitalisme o l’exèrcit. Tot un escàndol per l’època que li va portar nombrosos problemes amb la censura i que li va comportar problemes amb moltes de les seves novel·les.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.