• Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania

  15 maig, 2018

  El Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha presentat avui, dimarts 15 de maig, a la Sala d'Actes del Col·legi la Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania, un article sota el títol "O qualitat o res" per reivindicar els drets de la professió i la importància d'una premsa responsable. 

  Autor:
  Cristina Ferrer

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha acollit avui, dimarts 15 de maig a les 11:30h, la roda de premsa de presentació de la Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania que sota el títol "O qualitat o res", defensa la feina i els drets del fotoperiodisme. L'article, que s'ha publicat avui en el Report.cat, setmanari digital del Col·legi, ha aconseguit fins aquest matí 571 adhesions de professionals del fotoperiodisme de tot l'Estat. 

  La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha estat l'encarregada de presentar l'acte, insistint que "La casa dels periodistes", com es coneix el Col·legi, també ho és per als fotoperiodistes. En aquest sentit els hi ha obert les portes i ha recordat que els fotoperiodistes col·legiats, especialmnet a partir del 2016, poden rebre ajuda des del Col·legi en qualsevol moment. A l'acte hi ha intervingut el director del Report.cat, Jordi Rovira; i els fotoperiodistes Alberto Estévez, responsable del Grup de Treball de Fotoperiodistes del Col·legi, i Ana Jiménez, qui ha llegit l'article sencer en català. 

  L'article fa una crida al gran problema que existeix entre el col·lectiu dels fotoperiodistes i del periodisme en general i planteja solucions i reflexions per intentar, aprofitant totes les signatures que s'han aconseguit fins ara, continuar treballant per aconseguir qualitat en l'ofici i mantenir l'aposta per un periodisme independent, rigorós i que permeti recuperar la credibilitat que han perdut els mitjans. Alberto Estévez ha declarat que els fotoperiodistes han perdut la credibilitat per part de la ciutadania i l'única solució és la qualitat periodística per salvar la professió. Ana Jiménez ha afegit que el talent i la qualitat dels professionals es veu afectat per les fotografies que arriben de qualsevol procedència, sense fonts, i això va en contra de la credibilitat de l'ofici. Segons l'Ana Jiménez, és un problema molt greu i s'ha perdut el respecte per l'ofici. Finalment, s'ha obert un torn de preguntes per poder respondre i debatre tots els temes tractats. 

  Podeu llegir l'article sencer, en català i/o castellà, en el document adjunt o en el Report.cat

  1 Comentari

  1. (no verificat)
   Molt bé. Que tingueu sort y bon treball!

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.