• Coneix les guanyadores dels Premis de Comunicació No Sexista 2019

  19 novembre, 2019

  Ja pots consultar els noms de les guanyadores i els guanyadors dels Premis de Comunicació No Sexista 2019 i el V Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere. 

  Premiades i premiats dels Premis de Comunicació No Sexista 2019 (Foto: Rosmi)

  Els Premis de Comunicació No Sexista 2019 i el V Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere es van lliurar el passat divendres 15 de novembre al CaixaForum de Barcelona. Durant la gala d'aquests guardons, impulsats per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADCP), una bona part dels premiats van destacar en els seus discursos el rebuig cap a la presència de la ultradreta al Congrés i la necessitat de seguir lluitant per defensar el paper de les dones a la societat. Les periodistes Victòria Palma i Mònica Hernández van ser les encarregades de presentar l'acte.

  A continuació, podeu consultar la llista de les persones guardonades:

  • Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere per a la fotògrafa Pilar Aymerich, que va rebre el guardó de mans del fill de Margarita Rivière, Hugo Cominges Rivère.
  • Premi de Comunicació no sexista a la Trajectòria professional per a Maria Dolors Genovès, periodista i historiadora. Va lliurar el guardó Carmel·la Planell, periodista i membre de la junta directiva de l'ADPC.
  • Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per un programa radiofònic que divulga referents femenins del món digital, científic i tecnològic per al programa Popap, dirigit i presentat per Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio. Va lliurar el guardó la delegada de gènere del Col·legi de Periodistes de Catalunya i membre de la Junta Directiva Mónica Planas.
  • Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per apropar la teoria feminista a la ciutadania a la "Universitat d’estiu de les dones", iniciativa de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la Universitat de Barcelona. El van recollir Rocio García, regidora d'Igualtat a l'Ajuntament de Cornellà, i Anna Sanz, sotsdirectora de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de Barcelona. Va lliurar el premi Alba Barnusell, diputada delegada de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona.
  • Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per informacions d’actualitat en clau d’humor i visió feminista per a Natza Farré, periodista i comunicadora feminista. Va lliurar el premi Laura Martínez, presidenta de l'Institut Català de les Dones.
  • Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per a una opinió en perspectiva de gènere a la premsa generalista per a Emma Riverola, periodista i columnista a El Periódico de Catalunya. Va lliurar el guardó Sergi Barrera, cap de l'Oficina del Parlament Europeu de Barclona.
  • Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per un periodisme de proximitat que visibilitza les dones per al monogràfic "En mans de dones" publicat a Fet a Tarragona. Va recollir el premi Ricard Lahoz, director de Fet a Tarragona de mans de la vicepresidenta de la Comissió de dones advocades del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Pilar Rebaque.
  • Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per a un espai televisiu d’entrevistes que visibilitza les dones en les seves múltiples facetes per a la secció Mujer tenía que ser”, presentada per Sandra Sabatés i dirigida per Carmen Aguilera dins del programa El Intermedio de La Sexta. Van recollir el premi les dues periodistes. El va lliurar Rosa M. Calaf, periodista.
  • Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per la qualitat en la recerca acadèmica enfocada als estudis de gènere i a la sexualitat per a Marta Segarra, catedràtica de Literatura francesa i d’Estudis de Gènere a la UB, i directora de recerca al Laboratoire d’Études de Genre et de Sexualité, a París. Va lliurar el premi Cristina Perales, coordinadora del Grau en Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per ser una pionera en la promoció de l’esport femení a la televisió per a María Escario, periodista a RTVE, actualmente directora de Comunicació de RTVE. Va lliurar el Premi la presidenta de l'ADPC, Marta Corcoy.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.