• Que no t'enganyin. Descobreix on s'amaguen les notícies falses

  12 abril, 2021

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Barcelona Activa posen en marxa diferents tallers per ajudar a la ciutadania a lluitar i combatre les notícies falses. Una activitat que es va acordar tirar endavant conjuntament, en virtut del conveni signat el passat mes de novembre, per arribar a un públic més ampli que el que ja acull "premsa en les escoles". Aquesta activitat la impartirà la col·legiada Nereida Carrillo a les Antenes Cibernàrium situades als espais multimèdia de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. L'activitat és gratuïta amb places limitades, per la qual cosa és imprescindible fer inscripció.

  Descobreix com detectar i combatre les notícies falses amb aquesta master class

  Aquesta activitat és possible gràcies a l'acord de col·laboració entre el Col·legi de Periodistes i Barcelona Activa signat el darrer novembre, amb la voluntat expressada per les dues organitzacions d'incrementar i millorar l'educació mediàtica del conjunt de la ciutadania. Aquesta master class facilitarà les claus per verificar, descobrir les fake news i conèixer com combatre-les. La formació es farà a través de jocs per posar a prova els participants, i estarà complementada amb guies didàctiques, vídeos, i articles d'interès. 

  Aquesta activitat, amb un component especialment pràctic, està pensat per aprendre a detectar les notícies falses i tenir eines per a combatre-les. Els participants també descobriran com esbrinar qui hi ha al darrere de la desinformació i quins motius polítics, econòmics, o personals les motiven. En resum, analitzar com evoluciona la desinformació, i les conseqüències que provoca.

  Nereida Carrillo serà l'encarregada d'impartir la master class a les Antenes Cibernàrium, situades als espais multimèdia de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. La pròxima sessió es durà a terme el pròxim dilluns 3 de maig de manera presencial, a la Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert, de 18:00h a 19:30h. L'activitat és gratuïta per als col·legiats/des i té places limitades, per la qual cosa és imprescindible inscriure's a través d'aquest enllaç

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.