• Master class: Reptes i oportunitats de l'automatització de notícies

  5 octubre, 2021

  L’automatització robòtica per elaborar continguts informatius és una pràctica desconeguda entre els periodistes espanyols. Apunta't a la master class gratuïta que coorganitzem amb Barcelona Activa avui, dijous 11 de novembre, a les 18.00 h al Cibernàrium 22@. Cal inscripció prèvia.

  Informació sense periodistes. Reptes i oportunitats de l'automatització de notícies.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Barcelona Activa coorganitzen la master class gratuïta "Reptes i oportunitats de l'automatització de notícies" el pròxim dijous 11 de novembre a les 18.00 h al Cibernàrium22@ (Carrer Roc Boronat, 117 - 127). El contingut generat per màquines, l'eterna promesa del sector periodístic repetida en congressos i simposis internacionals, ja és una realitat. L'automatització de notícies gràcies a la intel·ligència artificial i l'aprenentatge automàtic permet augmentar el volum dels continguts, personalitzar la informació, posicionar millor els webs i aconseguir més i millor publicitat.

  La periodista Susana Pérez Soler serà l'encarregada de conduir aquesta formació online que té l'objectiu de reflexionar sobre els reptes i les oportunitats que la intel·ligència artificial ofereix a les empreses periodístiques, i de quina manera els periodistes haurem d'adaptar-nos i conviure. Pérez és professora del Centre de Formació del Col·legi. La sessió és una iniciativa nascuda a partir de l'acord de col·laboració amb Barcelona Activa

  INSCRIPCIONS

  3 Comentaris

  1. (no verificat)
   Absurd que el col. legi vulgui un periodisme sense periodistes. Va contra tota lògica de la professió. Em sembla una vergonya
  2. Francesc Xavier Puig
   1) La voluntat del Col·legi de Periodistes no és altre que reflexionar sobre el nostre ofici, ho portem al nostre ADN. 2) No és cert que apostem per impulsar un periodisme sense periodistes. Només cal llegir tota la informació (no només el titular) per observar que l’objectiu és: ***Reflexionar sobre aquest nova realitat implementada en alguns mitjans de comunicació i veure de quina manera els periodistes haurem d'adaptar-nos i conviure. 3) En cap cas és un curs sobre com fer periodisme sense periodistes. És una MASTERCLASS. 4) La idea parteix d’un article de la Col·legiada Susanna Pérez publicat a la revista Capçalera del Col·legi de Periodistes analitzant el fenomen, per això li hem demanat que l’imparteixi ella mateixa. 5) No hi ha res més enllà que la voluntat de reflexionar sobre els temes periodístics perquè els professionals disposem d’eines per afrontar noves realitats periodístiques. No podem obviar noves realitats ni quedar-nos enrere davant noves praxis periodístiques.
  3. (no verificat)
   Un encert de màster class! L’element clau és la creativitat i en això, els ordinadors no hi tenen res a dir.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.