• El Col·legi de Periodistes acorda amb Barcelona Activa reforçar la digitalització, formació i assessorament laboral del sector

  17 novembre, 2020

  Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes i Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, han signat aquest matí un conveni que també permetrà lluitar contra la desinformació, especialment en els col·lectius més vulnerables.

  17 novembre, 2020
  Autor:
  @bcn_Ajuntament

  A partir d’aquest conveni i a través de Barcelona Activa, l’Ajuntament crearà blocs de formació específica en àmbits com la capacitació digital, la detecció de fake news, tallers d’expressió oral i escrita o emprenedoria en el sector periodístic. A més, ambdues institucions realitzaran un estudi per avaluar l’estat del periodisme i la comunicació en l’àmbit metropolità de Barcelona, per detectar nous nínxols de treball i conèixer l’evolució de les sortides professionals, especialment en l’àmbit digital.

  Per al tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, “amb aquest conveni ampliem i reforcem encara més la formació sobre comunicació adreçada a les persones, empreses i entitats de la ciutat, i ho fem de la mà dels col·legiats i col·legiades del Col·legi de Periodistes de Catalunya, per professionalitzar al màxim aquesta capacitació digital i la professionalització laboral i empresarial”. Collboni ha posat en valor que “aquest acord és alhora una manera de col·laborar amb el sector de la comunicació i la informació, potser més important encara en aquest context, per contribuir a garantir una informació veraç i l’accés de la ciutadania i el teixit econòmic a la màxima informació i de millor qualitat possible”. Per al tinent d’alcaldia, “aprofitem per posar a l’abast de la ciutadania el coneixement i experiència dels i les professionals, i alhora posem tot el know how de Barcelona Activa a l’abast dels professionals de la comunicació per a millorar la seva situació davant el mercat de treball, amb assessorament, formació específica o emprenedoria i fiscalitat”.

  Per la seva banda, el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, ha destacat que “aquest és un acord de col·laboració en què tothom surt guanyant. Beneficiarà els col·legiats i les col·legiades perquè posarem al seu abast eines i serveis que reforçaran les seves capacitacions digitals i disposaran d’un potent servei d’assessorament, especialment per impulsar els seus projectes periodístics i comunicatius. També serà un benefici per a la ciutadania de Barcelona perquè posarem al seu abast el nostre coneixement; especialment en matèria de formació en comunicació i en la lluita contra la pandèmia de desinformació que generen les fake news o notícies falses a diferents col·lectius, especialment els més vulnerables”.

   

  Màxima col·laboració per a un mercat laboral post COVID-19 incert i canviant

  El conveni té també per finalitat reforçar els vincles entre els diversos serveis públics de formació i informació que són d’interès per la ciutadania i el teixit productiu en la situació actual, derivada de la COVID-19, on la informació és canviant i el mercat laboral és ple d’incerteses. Té una vigència de dos anys, prorrogables fins a un màxim de quatre, fins al 2024.

  Concretament, amb la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa:

  • Oferirà serveis d’assessorament als col·legiats i col·legiades en els àmbits de l’empresa i l’emprenedoria (en matèria fiscal, laboral, jurídica, tecnològica…) i la capacitació digital, facilitant la formació a través de grups a mida o assignant algunes places d’accés prioritari en les formacions habituals.
  • Coorganitzarà masterclass sobre comunicació digital adreçades a professionals i empreses i emmarcades en l’estratègia de capacitació digital del Cibernàrium.
  • Crearà un nou bloc de formació dins de les Antenes Cibernàrium vinculat a l'alfabetització mediàtica i adreçat principalment a persones d’avançada edat i a persones més joves per saber com detectar i com no ser víctimes de les fake news, mitjançant col·legiades i col·legiats formats en la detecció de les notícies falses i la dieta mediàtica.
  • Organitzarà, per als diversos col·lectius de persones i entitats usuàries, tallers monogràfics d’expressió oral i escrita i sobre relacions amb els mitjans de comunicació, com estructurar idees, missatges i comunicar millor.
  • Organitzarà xerrades /networking sobre sortides laborals en els mitjans de comunicació.
  • Col·laborarà en la creació d’un estudi per avaluar l’estat del periodisme i la comunicació en l’àmbit metropolità de Barcelona, per a detectar nous nínxols de treball i conèixer l’evolució de les sortides professionals, especialment en l’àmbit digital.

   

  Per la seva part, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC):

  • Proporcionarà persones col·legiades expertes en comunicació digital per impartir les masterclass del Cibernàrium així com recursos i continguts associats a la temàtica específica, i també per impartir cursos d’alfabetització mediàtica a les Antenes Cibernàrium.
  • Participació de Barcelona Activa a la borsa de treball del Col·legi: es poden incloure de franc totes les ofertes de comunicació i periodisme que necessitin les empreses aixoplugades per Barcelona Activa i que estiguin a la recerca d’un periodista/comunicador/gabinet premsa.
  • Col·laborarà amb Barcelona Activa en la difusió de les iniciatives de defensa dels drets laborals i contra la precarietat laboral, així com la resta d’activitats i serveis.
  • Portarà a terme accions específiques de comunicació per als sectors estratègics de la ciutat i/o empreses i autònoms. El Col·legi crearia un grup de col·legiades i col·legiats experts en cada matèria i gestionaria les demandes que arribessin des de Barcelona Activa per millorar la difusió amb activitats com la preparació de newsletters temàtics, el desenvolupament de plans de comunicació i l’assessorament en la gestió de les estratègies de comunicació.
  • Oferirà els espais de la seu del CPC a Barcelona, homologats pel SOC, per tal de portar a terme formacions, presentacions i reunions de treball per les empreses i persones que treballen amb Barcelona Activa.
  • El CPC formarà part dels grups de treball de Barcelona Activa per donar a conèixer les polítiques metropolitanes en diferents àmbits, especialment pel que fa al periodisme i a la comunicació digital.
  • El Col·legi de Periodistes de Catalunya signa un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona
  • El Col·legi de Periodistes de Catalunya signa un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.