• Carta del degà als col·legiats i col·legiades

  31 març, 2020

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, felicita l'esforç dels col·legiats i col·legiades perquè la informació arribi a la ciutadania durant la crisi de la COVID-19. Alhora, agraeix la tasca en mitjans de comunicació, en gabinets de comunicació o com a freelancers; els professionals del periodisme i la comunicació són més necessaris que mai.

  Benvolgut, benvolguda,

  M’adreço a vosaltres per agrair-vos i felicitar-vos per l’esforç que, personalment i col·lectivament, com a periodistes, esteu fent perquè arribi a la ciutadania la informació de servei públic imprescindible en aquests moments de pandèmia. Una vegada més demostrem que som un servei essencial per a la societat.

  Els professionals del periodisme estem manifestant, una vegada més, i no sempre amb el suficient reconeixement social, l’extraordinari compromís que ens ha portat a triar aquesta professió, malgrat l’exigència dels horaris i l’escassetat dels sous. La Junta que encapçalo treballa amb l’objectiu prioritari de lluitar contra la precarietat i, alhora, de dignificar la professió. La situació que estem vivint, ens referma, encara més, en aquesta necessitat. I tant se val si ho fem en mitjans de comunicació, en gabinets de comunicació o com a freelancers; els professionals del periodisme i la comunicació som més necessaris que mai.

  Fa uns dies us feia saber que hem hagut d’aplicar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació als treballadors/es del Col·legi perquè la nostra principal font d’ingressos, les vendes de la concessió d’explotació de 13 quioscos al centre de Barcelona, s’han desplomat des de l’inici de la crisi de la COVID-19. Malgrat això, com us deia llavors, el Col·legi continua i continuarà prestant els seus serveis. També en l’actual situació de confinament.

  En aquest sentit, us vull explicar les dues grans línies d’actuació que estem portant a terme:

  D’una banda, estem treballant intensament amb la Generalitat de Catalunya per trobar mesures per ajudar a les empreses periodístiques perquè preservin els llocs de feina dels periodistes i per als autònoms del nostre sector. I a nivell de l’Estat, juntament amb la Red de Colegios Profesionales de Periodistas, hem traslladat la petició al Govern espanyol. També donem suport i treballarem conjuntament amb les entitats i institucions que impulsin iniciatives en aquest sentit, com per exemple la dels editors catalans.  

  D’altra banda, hem ampliat l’oferta de serveis online perquè els continueu tenint a l’abast. Hem programat noves sessions de formació (Personal Branding 3.0, com aconseguir subscriptors per als mitjans digitals, e-mail màrqueting o com arribar als clients a través de Whatsapp, entre d’altres); teniu a disposició els serveis de documentació (amb recursos útils i pràctics sobre com informar de la COVID-19, Mojo, fact checking, emprenedoria, seguretat, habilitats diverses i altres); els d’assessorament jurídic (fiscal i laboral) i la possibilitat d’estar al dia de les últimes novetats del sector llegint les publicacions ‘Capçalera’ i ‘Report.cat’.

  Estem a la vostra disposició al telèfon 93 317 19 20 i a l’adreça electrònica contacte@periodistes.cat

  Us envio una abraçada.

   

  Una cordial salutació,

  Joan Maria Morros Cuadras

  Degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya

  Barcelona, 31 de març de 2020

  2 Comentaris

  1. Francisco Boada Grau
   Totes les empreses s'hauran d'arribar. Pot ser ara ens toca a nosaltres.
  2. Montserrat Puiig Mollet
   Estaà be vetllar pels professionals que estan en actiu, i preveure messures per assegurar els que es poden quedar sense feina. Gràcies.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.