• La biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ofereix indexada i digitalitzada l’obra de Josep Bayerri.

  28 octubre, 2014
  Josep Bayerri Raga, membre del Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre, ha passat a constituir -se en el tercer dels monogràfics que formen part de la plataforma digital Ilercavònia.

  Aquesta plataforma digital de la secció local del web de la biblioteca de Tortosa està formada per quatre grans col·leccions: la d’ Imatges, amb fotografies de Tortosa i la seva gent que procedeixen del fons de la biblioteca o de donatius; la de Premsa, que abasta la premsa digitalitzada de Tortosa des de l’any 1882 fins al 1939; la col·lecció Programes de festes majors de la Cinta, des de 1906 fins a 1997; i Monogràfics. I és precisament dins d’aquesta última col·lecció que podem trobar de fa uns dies la biografia i l’obra del periodista Josep Bayerri, junt amb Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa de Cristòfor Despuig i el donatiu del fons personal de Federico Mayor Zaragoza sobre el polític, periodista i escriptor , Marcel·lí Domingo.

  Josep Bayerri Raga va començar a treballar el 1963 com a corresponsal de La vanguardia i l’ ABC de Madrid i amb col·laboracions en la recent nascuda ràdio Tortosa. Durant els ’60 va col·laborar amb La Voz del Bajo Ebro, i el 1974 va començar també amb La Hoja del Lunes, Diario Femenino i Destino. El 1978 es va fer editor i director d’ Ebre Informes, del qual és continuació l’actual setmanari L’Ebre.

  El 1985 Josep Bayerri se’n va anar a viure a Barcelona per exercir la seva professió de professor, fins que el 1992 es retroba de nou amb el periodisme, aquest cop però com a columnista d’opinió a Nou Diari, de Tarragona i Reus, El Punt de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i, finalment, a l’actual L’Ebre.

  Segons el mateix Bayerri calcula, ha escrit com a columnista en 22 anys 607 articles.

  Ara, la seva obra ha estat indexada al portal Ilercavònia de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, des de les seves col·laboracions el 1992 a Nou Diari de Tarragona i Reus, amb accés directe al format pdf, a partir del 2004, dels seus escrits al diari El Punt. (www.biblioteca.tortosa.cat/josepbayerri/).

  El nom d’ Ilercavònia ve de la tribu ibèrica dels ilercavons que, entre els segles VI i I aC van poblar el curs final de l’Ebre fins a la plana de Castelló, essent Tortosa la seva població més important.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.