• Jordi Grau presideix la nova Junta de Girona

    29 març, 2022

    L'equip de "Som periodisme" es proclama automàticament en ser l'única candidatura que s'ha presentat a la demarcació de Girona

    Joan Maria Morros continuarà com a degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya

    Gil, Pinilla, Quintana, Grau, Don i Ribot.
    La nova Junta de la Demarcació de Girona: Gil, Pinilla, Quintana, Grau, Don i Ribot,
    18 març, 2022
    Autor:
    Joan Castro / ICONNA

    El periodista Jordi Grau és el nou president de la Junta de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Grau encapçala la candidatura “Som periodisme”, integrada per Susanna Quintana (vicepresidenta), Rosa Gil (secretària), Òscar Pinilla (tresorer), i Elisabet Don i Jordi Ribot (vocals), que manté la línia de continuïtat dels darrers anys a la demarcació. Els integrants de la Junta sortint són Joan Ventura, Xavier Cusell, Xevi Masachs i Sílvia Planas, a més de Grau i Don.  

    L’equip de “Som periodisme” ha estat l’únic que ha presentat candidatura a la demarcació de Girona, i ha quedat automàticament proclamat després que la Junta Electoral Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya l’hagi certificat validant la documentació i els avals que havia aportat, de conformitat amb el que estableixen els Estatuts Col·legials i el Reglament Intern de Règim Electoral. “Som periodisme” va presentar 169 avals de periodistes col·legiats, quasi nou vegades més dels 19 que eren necessaris.

    Joan Maria Morros revalida el càrrec de degà

    Igualment, al Deganat del Col·legi es va presentar una única candidatura, la de Joan Maria Morros, que ha revalidat automàticament el càrrec. El periodista, que es va estrenar com a degà a finals del 2019, ha encapçalat la candidatura “Som periodisme” a la demarcació de Barcelona, i ha presentat 339 avals vàlids (132 més del 207 que calien per optar al deganat).

    Morros és l’onzè degà del Col·legi de Periodistes en els 36 anys d’història d’aquesta institució que, actualment, representa més de 4.200 col·legiats. Abans que ell, han ocupat el càrrec els periodistes Carles Sentís, Josep PernauSalvador AlsiusMontserrat MinobisJoan BrunetSebastià SerranoJosep Maria HuertasJosep Carles RiusJosep Maria Martí Neus Bonet.

    Pel què fa a la resta de demarcacions del Col·legi de Periodistes, també s'ha presentat una única candidatura –totes, de “Som periodisme”- que han quedat automàticament proclamades després que la Junta Electoral Central les hagi certificat. Així, Esteve Giralt presidirà la Junta de Tarragona; Josep Baubí, la de les Terres de l'Ebre; Laura Alcalde, la de Lleida; i Mar Martí, la de la Catalunya Central.

    La nova Junta de Girona

    Jordi Grau i Ramió (Girona, 1957) és periodista.  Ha treballat a Hermes Comunicacions des del 1987, on ha estat director adjunt d'El Punt Avui, director d'El Punt Avui a les comarques gironines i d'El Punt al Barcelonès Nord. Va ser el primer director d'El 9 Esportiu de Catalunya (2002-2003). Va començar la seva carrera professional a Ràdio Girona (1974-1984) i al Diari de Girona (1981-1987). Ha col·laborat a TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, la SER, El Punt Avui TV, TVE i la Xarxa. Actualment col·labora a El Punt Avui i Girona FM i presenta des de fa deu anys La Ciutat dels llibres a Televisió de Girona. Ha escrit Puigdemont, el president @KRLS i va ser coordinador i coautor d’Els Borbons en pilotes, Les pilotes dels Borbons i dels quatre llibres Diari d'una retirada sobre el final de la Guerra Civil a Catalunya.

    Susanna Quintana i Pujol és periodista i treballa com a autònoma en l’àmbit de la consultoria de comunicació; Rosa Gil Vilà ha treballat com a periodista al Diari de Girona, al Nou Diari, a TVE, i a premsa de la Fundació Caixa Girona, i ha estat directora de l’Obra Social Caixa Girona i de CaixaFòrum Girona; Òscar Pinilla Tortosa ha estat redactor d’El Punt Avui durant quasi 20 anys i ara és responsable de comunicació d’ERC a l’Ajuntament de Girona; Elisabet Don Lapko és, en aquests moments, redactora de Societat de l’ACN; i el fotoperiodista Jordi Ribot i Puntí és director de l'agència ICONNA i professor de fotografia de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVIC-UCC.

    Joan Maria Morros (Igualada, 1970) és cap d'Informatius de RAC1 des de l'octubre de 2008. Va començar treballant en mitjans locals: Anoia Ràdio-Cadena 13 (del 1988 al 1993) i a Televisió Igualada (1993-2000). També va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a Igualada-Anoia del 1990 al 2000. A l'abril de l’any 2000 va entrar a RAC1, on va formar part de l'equip inicial de l’emissora, a l'informatiu matinal Primera hora. Poc després va assumir la direcció i presentació de l'informatiu econòmic Mercats, fins al 2004, quan va incorporar-se com a guionista a El món a RAC1, primer amb Xavier Bosch i després amb Jordi Basté.

    • Jordi Grau, president
      Jordi Grau, president
      Foto:
      Joan Castro
    • Susanna Quintana, vicepresidenta
      Susanna Quintana, vicepresidenta
      Foto:
      Joan Castro
    • Rosa Gil, secretària
      Rosa Gil, secretària
      Foto:
      Joan Castro
    • Òscar Pinilla, tresorer
      Òscar Pinilla, tresorer
      Foto:
      Joan Castro
    • Elisabet Don, vocal
      Elisabet Don, vocal
      Foto:
      Joan Castro
    • Jordi Ribot, vocal
      Jordi Ribot, vocal
      Foto:
      Joan Castro
    • La Junta de Girona
      La Junta de Girona
      Foto:
      Joan Castro

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.