• CATALUNYA: Comunicació, Cooperació i Gènere al Col·legi de Periodistes de Catalunya

  5 juliol, 2016

  On és la cooperació amb Visió de Gènere als mitjans? Quan i com hi són les dones? On són els temes de cooperació? Presentació de l’“Informe de seguiment de portades de diaris i tertúlies TV” per Drina Ergueta i Tona Gusi amb infografies de Fabiola Llanos

  Les periodistes Drina Ergueta i Tona Gusi presentaran, amb el suport audiovisual de Fabiola Llanos, les dades obtingudes des de mitjans d’octubre 2015 a mitjans juny 2016 sobre el tractament informatiu que es realitza en portades de diaris catalans (La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Ara i El Punt Avui) i en tertúlies de canals de televisió nacional ("Els Matins" i ".Cat" de TV3, "Més 324" del 324 i "8 al Dia" de 8TV).

  S’ha volgut visibilitzar la presència o absència de la dona, des de la visió de gènere, i de la cooperació en aquests espais informatius ja que, si bé la visió de gènere en els mitjans és escassa o inexistent i la difusió amb rellevància de la cooperació és també poc tinguda en compte. La cerca d’aquesta visió de gènere en la cooperació et mostra una doble absència. Fer visible aquesta mancança informativa és part fonamental d'aquesta tasca que principalment, dona un suport comprovable i de rigor a aquesta afirmació.

  El monitoratge i posterior anàlisi de tipus quantitatiu s’ha realitzat sobre temes, fonts, protagonistes i participants tant de portades com de tertúlies, prenent un dia setmanal correlatiu cada vegada, i elaborant-se al cap de nou mesos aquest informe final amb una mostra representativa. La Independent ja ha anat publicant diverses informacions sobre aquest seguiment.

  Per la seva banda, i també a La Independent, Amada Santos i Diva Criado han aportat mensualment articles sobre la CEDAW i la 1325, tant d’elaboració pròpia com d’altres agències de notícies amb visió de gènere per contribuir a pal·liar el gran desconeixement que hi ha als mitjans sobre la Convenció (CEDAW) i la Resolució 1325 de Nacions Unides.

  Amb Fabiola Llanos han elaborat diversos materials fotogràfics i audiovisuals que es visionaran en l’ acte d’aquest dimarts 12 de juliol a les 18h 30m a la sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.