• El Grup de Treball de Joves llança el cicle "Joves i Periodistes"

  21 març, 2024

  Vine a escoltar les experiències dels periodistes Núria Orriols (11 d'abril), Maria Tikas (24 d'abril), Clàudia Rius (8 de maig) i Roger Escapa (22 de maig). És una oportunitat per conèixer alguns dels referents per als periodistes més joves i descobrir la seva trajectòria professional! A més, podràs ampliar la teva xarxa de contactes mentre gaudeixes d'una cervesa a la mà. Cal inscripció prèvia per assistir a cada xerrada. 

  El Grup de Treball de Joves del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en col·laboració amb les universitats de periodisme i comunicació, anuncia el llançament del primer cicle "Joves i Periodistes". Aquesta iniciativa té com a objectius principals donar a conèixer l'experiència professional de joves periodistes referents per a la professió, conèixer la seva opinió sobre el periodisme i la comunicació i establir una xarxa de contactes per promoure el networking dins del sector.

  El format del cicle consistirà en una conversa a tres bandes, amb una durada d'una hora cadascuna, entre el periodista convidat, un representant del Grup de Joves del Col·legi de Periodistes i un estudiant de periodisme i comunicació. A més, s'habilitarà un torn obert de preguntes del públic. 

  Totes les xerrades tindran lloc a la terrassa de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10, principal) a les 19.00 h. Posteriorment, tots els assistents es podran quedar a prendre una cervesa/refresc gratuït amb els companys. Les places són limitades amb inscripció prèvia. 

  Programació: 

  11 d'abril: Núria Orriols

  Núria Orriols (Berga, 1992) és periodista, politòloga i enguany ha rebut el Premi Periodista de l’Any per la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Orriols escriu al diari ARA des de l'any 2015 i ha publicat diverses exclusives, el llibre "Convergència: metamorfosi o extinció" (Angle Editorial) i també ha rebut diversos guardons pel seu reportatge sobre les llicències d'edat al Parlament

  Conversa moderada per Magda Gregori, periodista i membre de la Junta de Govern del Col·legi i Neus Aldeguer, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra. 

  INSCRIU-T'HI!

   

  24 d'abril: Maria Tikas

  Maria Tikas (Sant Cugat del Vallès, 1997) és periodista col·legiada, escriu al Diari Sport sobre futbol i especialment sobre el primer equip femení del F. C. Barcelona. Ha cobert grans esdeveniments com la Copa del Món Femenina de Futbol de 2023 que es va celebrar a Austràlia i Nova Zelanda. El periodisme esportiu continua sent un món d'homes i on les dones periodistes són focus de crítiques i moltes vegades víctimes d'agressions com el ciberassetjament

  Conversa moderada per David Benito, periodista i membre de la Junta de la demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi i Marcela Cruz, estudiant de la Universitat Oberta de Catalunya.

  INSCRIU-T'HI!

  8 de maig: Clàudia Rius

  Clàudia Rius (Capellades, 1994) és periodista cultural. Actualment és directora de comunicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, és una de les creadores del pòdcast "Gent de Merda" reconegut en els Premis Sonor 2023 al "Millor podcaster". Rius ha estat cap de redacció del diari cultural Núvol i també va ser una de les impulsores del Canal Malaia, un projecte per promoure la creació de continguts en català a Internet. 

  Conversa moderada per Carla Mallol, periodista i Maria Morales, estudiant de la Universitat Ramon Llull. 

  INSCRIU-T'HI!

  22 de maig: Roger Escapa

  Roger Escapa (Sabadell, 1988) està al capdavant d'"El Suplement" de Catalunya Ràdio des de l'any 2018. Tot i haver iniciat els seus estudis en economia, va canviar de rumb i va decidir cursar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva trajectòria professional comença a les emissores Matadepera Ràdio i Ràdio Sabadell. Finalment, entra a Catalunya Ràdio el 2015. 

  Conversa moderada per Abraham Orriols, periodista i membre de la Junta de Govern del Col·legi i Jan Téllez, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra. 

  INSCRIU-T'HI!

  Aquesta iniciativa està impulsada pel Grup de Treball de Joves del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Si estàs precol·legiat/da o col·legiat/da i vols formar part del grup, escriu-nos un correu a comunicacio@periodistes.cat.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.