Notícies

 • El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) confirma que l'epígraf de referència pels periodistes i professionals de la informació i la comunicació és el 863: "Periodistes i altres professionals de la informació i la comunicació" en l'agrupació 86 de la secció segona de les Tarifes de l'Impost sobre Activitats Econòmiques. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya  estem treballant en una petita guia fiscal de referència on profunditzarem en els deures i obligacions dels periodistes freelance. 

  Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya celebrem que, finalment, les forces polítiques hagin desencallat la renovació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), però estem decebuts perquè les coses es podien haver fet molt millor.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull una exposició del col·legiat Horacio Seguí que es podrà visitar a la seu de Barcelona fins a la pròxima primavera. Seguí ha marcat una època com ho evidencia el seu patrimoni fotogràfic.

  El sector de la comunicació està en constant evolució i és imprescindible formar-se per poder garantir un periodisme de qualitat. No t'ho pensis més i aprofita el 10% de descompte en graus i màsters universitaris i el 20% (fins al 13 de gener) en postgraus.

  "Carles Rahola. Una vida republicana" homenatja el periodista, historiador i activista cultural gironí executat per les tropes franquistes, i es pot visitar a Cervià de Ter.

  La conversa serà conduïda pel periodista Alfons Petit, i tindrà lloc el dissabte 19 de febrer a la biblioteca Ernest Lluch

  Sant Francesc de Sales

  Sant Francesc de Sales és considerat, des del 1923, el patró dels periodistes i escriptors catòlics. El Bisbat de Girona commemora la diada amb una missa i un esmorzar a peu dret per a tots els professionals de la comunicació.

  Els guardons, dotats amb 8.000 euros, estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

  La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dijous 24 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona

  La Beca dels Premis Carles Rahola, destinada a periodistes col·legiats i convocada per l’Ajuntament de Girona, ha rebut tres propostes

   

  El col·legiat i fundador del diari Avui, Jordi Maluquer, va morir el passat dissabte 15 de gener als 86 anys. Va ser director de la capçalera entre el 1977 i el 1982 i director general de Música, Teatre i Cinema del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

  Els col·legiats i col·legiades teniu un 20% de descompte pels espectacles "T’estimo si he begut" i  "Bye Bye Monstre" de la companyia teatral Dagoll Dagom representats al Teatre Poliorama. Per gaudir de l'avantatge cal accedir a través de l'enllaç promocional que podeu demanar a serveis@periodistes.cat o trucant al 93 317 19 20. Vàlid fins al 31 de gener. 

  Este divendres a les 19.30 hores l’Hotel Corona de Tortosa acollirà la Nit de la Comunicació 2022. En esta tercera edició, a més dels vuit guardons de reconeixement a diferents trajectòries periodístiques, es lliurarà el VII Premi Terres de l’Ebre de Periodisme. Els tres finalistes al Premi són la sèrie Efemèrides d’Enric Algueró, les fotografies sobre la Covid de Santi Martorell i un reportatge sobre l’illa dels bous de Guille Barberà.

  El servei d'assessorament fiscal AFISEC Serveis Empresarials ens resol els dubtes sobre quan un periodista pot rebre la prestació i alhora acceptar alguna feina. 

  Els vint-i-un col·legiats i col·legiades traspassats aquest últim any es recordaran en una missa organitzada per l'Arquebisbat de Barcelona el pròxim dilluns 24 de gener, a les 13.15 h, a la parròquia Sant Francesc de Sales de Barcelona

  Us recordem que la convocatòria del XV PREMI MILA DE PERIODISME PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE A LLEIDA  i de  la XIV BECA DE RESERCA CRISTINA BEZAN  estan oberts fins al dia 31 de gener de 2022.

  La mestra i activista Gabriela Serra.

  La mestra i activista Gabriela Serra és la convidada de la primera entrevista del cicle ‘Pessics de Vida’ d’aquest 2022, que organitzen la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, a través del Centre Cultural del Casino. Serra, que va ser diputada per la CUP, conversarà amb la periodista Estefania Escolà. 

  La iniciativa reuneix una vegada més els periodistes col·legiats i l'alcaldessa Ada Colau en un altre any marcat per la pandèmia, però amb la vista posada en els pròxims comicis de la ciutat de Barcelona. Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, conversarà amb la líder de Barcelona en Comú el pròxim dimarts 25 de gener a les 18.00 hores a la sala d'actes de la seu de Barcelona. Cal inscripció prèvia per assistir a l'acte.