Una vintena de periodistes col·legiats vam poder conèixer a fons elBulli1846, el primer restaurant del món convertit en museu. De la mà del director general d’elBullifoundation, Lluís Garcia, vam gaudir d’una interessantíssima i extensa visita guiada que ens va introduir en la història, el present i el futur d’aquest espai únic que vol salvaguardar el llegat d’elBulli, promoure la innovació i difondre el coneixement en la restauració gastronòmica. L’activitat va ser organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi amb la imprescindible col·laboració d’elBullifoundation.
Situat en un entorn magnífic, la mítica Cala Montjoi, elBulli va ser el restaurant que ho va canviar tot en el món de la gastronomia. Va tancar portes com a restaurant l’any 2011, quan estava en el seu moment més àlgid, i va tornar a obrir com a elBulli1846, el museu, l’any 2023. La visita ens va permetre descobrir els orígens del restaurant, el paper que hi van jugar personatges com Marketta Schilling, Jean-Louis Neichel, Jean Paul Vinay o Christian Lutaud, com Juli Soler i Ferran Adrià es van convertir en el binomi que va fer d’elBulli una llegenda, per què es va decidir posar punt i final a aquesta aventura o què significa el 1846 que acompanya el nom de l’actual museu.
També ens va convidar a reflexionar sobre què vol dir cuinar, què és la innovació i què és la tradició o com la gastronomia s’interrelaciona amb la cultura, el periodisme i altres àmbits professionals.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari