Simposi sobre Llibertat de Premsa

 • Inscripcions online: http://goo.gl/forms/aq5kFYoZrS

  Dimecres, 4 de maig

  9.00h: Acreditacions

  9.30h: Llibertat de premsa i mitjans públics a Europa, modera Roser Perera, delegada de la CCMA a Lleida.

  - 'Libertad de prensa en Portugal’ Luis Antonio Santos, periodista i professor de la Universidade do Minho, de Braga (Portugal)

  - ‘De la autogestión a la institucionalización: Los retos de la nueva radiotelevisión pública griega’. Babis Kokosis, periodista d’ERT (Ellinikí Radiofonía Tileórasi), la televisió pública grega.

  - ‘La televisió pública a Europa: situació i perspectives de futur’. Carles Llorens, Universitat Autònoma de Barcelona.

  - ‘Democràcia i mitjans públics: països nòrdics i l’Europa de l’Est’. Laura Bergés, professora del Dept. de Filologia Catalana i Comunicació i membre de l’Euromedia Research Group

  11.00h: Pausa cafè


  11.30h: Llibertat de premsa i mitjans públics a Espanya, modera Jesús Riverola, vicepresident del CPCLleida i director de RNE a Lleida.

  - ‘Consell d’Informatius i model de governança’, Montse Melià de RTVE.

  - ‘El tancament de RTVV i la crisi de la llibertat de premsa al País Valencià. Nous horitzons amb el canvi polític’. Javier Marzal, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat, Universitat Jaume I de Castelló i membre de la Comissió d’Experts en Comunicació de les Universitats Valencianes, coautor de l’Informe CECUV sobre RTVV i l’espai comunicatiu valencià.

  - ‘Catalunya: cap a la desgovernamentalització dels mitjans públics’. Carles Prats, grup de mitjans públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  - 'Intrínsecos de la libertad de prensa en la televisión EiTB’, Joseba Arredondo, periodista d’EiTB .

  13h Dinar

  16.00h: Conclusions dels workshops i de les taules del matí. Exposició i presentacions pòsters alumnes UdL.

  17.45h: Audiovisuals dels estudiants de la UdL.

  18.30h: Cloenda amb la conferència d' Elpidio Silva exjutge (cas Blesa): 'La independencia de los periodistas como trabajadores de medios públicos'. Presenta: Josep Ramon Ribé, director de La Mañana.

  Lleida

  Centre Transfronterer del Campus de Cappont C/ Jaume II, 67 bis 25001 Lleida
  4 maig, 2016 (9 h)