• Àngel Ros anuncia que serà de nou alcaldable en la Conferència Anual de l’Alcalde

  5 abril, 2017

  La Llotja ha acollit l’acte que el Col·legi de Periodistes de Lleida organitza anualment i que acostuma a congregar periodistes, representants polítics i de la societat civil.

  4 abril, 2017
  Autor:
  Montse Palau

  El president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents a la 19ena Conferència Anual de l’Alcalde de Lleida. Gimena va recordar la col·laboració d’anys que uneix el Col·legi i la Paeria, i en aquest sentit va fer esment als 10 anys del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, que ambdós institucions organitzen.

  El president de la Demarcació lleidatana també va aprofitar l’esdeveniment per anunciar el III Simposi sobre Llibertat de Premsa que enguany tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig, en col·laboració amb la Universitat de Lleida. Sobre la llibertat de premsa, Rafa Gimena va recordar que “el perill d’aquesta no només es palpa en certs països, sinó també en la precarietat laboral de casa nostra”.

  Novament, després del discurs 3 periodistes col·legiats van tenir la oportunitat de preguntar al paer en cap. Joan Tort, de El Punt Avui, va preguntar per la viabilitat de les inversions del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, a la qual va respondre que que les inversions al Parc són viables i va explicar que les properes ampliacions suposaran la creació de 500 nous llocs de treballs. Roser Perera, de Catalunya Ràdio a Lleida, va sol·licitar a Ros si es lamentava d’alguna decisió, i ell va comentar que “entre moltes altres, no haver avançat més en política de barris, sobretot pel que fa als cascs antics”.

  Finalment, Josep Lluís Cadena, de Ràdio Lleida Cadena Ser, va demanar a Àngel Ros què faria per posar Lleida sobre el mapa donat que encara hi ha qui ho reclama. El paer va explicar que segurament cal més comunicació i noves estratègies, i es va mostrar orgullós dels actes que acull Lleida com el Animac, el Festival de Cinema Llatinoamericà o el Festival de Titelles.

  Anunci ‘sorpresa’

  Com en cada Conferència, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va aprofitar per explicar les propostes per a la ciutat. En aquesta edició cal remarcar l’anunci que va fer per tancar el seu discurs i que ha estat portada dels mitjans lleidatans: “Em tornaré a presentar a les eleccions municipals”, va afirmar.  

  Pel que fa a les prioritats del govern municipal, el paer en cap, va remarcar-ne uns quants com que la recuperació econòmica esdevingui, també, recuperació social; continuar prioritzant l’educació com a eina de cohesió i d’igualtat; desenvolupar els sectors on Lleida té una diferència amb el país, la indústria i la nova oferta comercial, i impulsar la indústria cultural. 

  Els símbols de Lleida

  Durant el discurs, Àngel Ros va assegurar que, perquè una ciutat avanci, també ho han de fer els seus símbols, entre els quals ha citat la Seu Vella, el Segre, les Basses i l’Horta.

  Pel que fa a la Seu Vella, va destacar les obres que es duran a terme properament a la Porta dels Apòstols, el Campanar i la coberta del Claustre, i també va posar èmfasi en el document definitiu que es prepara per la candidatura com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

  Sobre el Segre, va avançar que la Paeria ha iniciat la redacció del nou Pla d’Usos del Riu. En relació a les Basses, l’alcalde ha explicat que ja s’han contractat els treballs de redacció de l’ordenació general i la fixació de les diferents fases del conjunt del Parc de les Basses. I sobre l’Horta, va destacar els projectes que hi ha oberts per potenciar l’activitat agrària i la preservació dels valors socials, històrics, ambientals i paisatgístics d’aquesta zona.

  Sortida social de la crisi

  L’alcalde de Lleida va subratllar que hi ha “una necessitat imperiosa de cohesionar la societat després d’una crisi que l’ha esquerdat” i va destacar el paper dels ajuntaments (al costat de les famílies i de les entitats del sector) per pal·liar els seus efectes. Aquesta tasca ha estat possible gràcies al ventall de serveis públics que els municipis, i Lleida en particular, han construït al llarg dels anys.

  Seguir apostant per l’ocupació

  L’alcalde Ros també va anunciar que es rellançarà el Pacte Nacional per la Ciutadania que es va signar en el seu dia amb els sindicats. “L’ocupació encara ha de ser una prioritat per a les administracions, sobretot les més properes als ciutadans, com són els ajuntaments”, ha assegurat el paer en cap. En aquest sentit, Ros va posar de relleu que el proper any més de 2.000 persones estaran treballant al Parc Científic de Lleida, ja que hi ha previstes tres ampliacions empresarials: una, que crearà 200 nous llocs de treball en un termini de 6 a 18 mesos i, una altra, amb la rehabilitació de l’antic quarter d’artilleria on s’instal·larà AETI i on treballaran 350 persones més.  

  Així mateix, l’alcalde ha avançat que al 2018 es tornarà a convocar oferta pública d’ocupació per als àmbits de l’Ajuntament que més ho requereixin.

  Foto 1 i 3: Hermínia Sirvent

  • Vista de l'escenari a La Llotja
   Foto:
   Hermínia Sirvent
  • Companys de la premsa lleidatana
   Foto:
   Montse Palau
  • La conferència es va dur a terme a l'escenari d'una de les sales de La Llotja
   Foto:
   Hermínia Sirvent

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.