• El Col·legi de Periodistes de Catalunya participa en una trobada a Sevilla amb la resta de Col·legis de Periodistes que s'han constituït a Espanya

    6 març, 2017

    Ara mateix, ja hi ha vuit Col·legis creats, que apleguen més de 7000 periodistes, i sobre la taula hi ha la idea de crear un Consell General que els coordini. La trobada de Sevilla també ha servit per a ratificar des de Catalunya el compromís públic per l'ocupació i la professió periodística. 

    Marc Vidal, vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la degana del Col·legi andalús, Eva Navarrete, i la degana del d'Astúries, Lucía Frag

    El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha participat aquest cap de setmana a Sevilla en una trobada amb la resta de col·legis que s'han constituït a Espanya i han acordat coordinar-se, treballar conjuntament i recuperar la idea de crear un Consell General previst per la Llei 2/1974 de 13 de febrer, sobre Col·legis Professionals. Aquesta és una iniciativa que ja van demanar conjuntament els Col·legis de Catalunya i Galícia l'any 2010 i van reiterar el 2013, aleshores ja amb el de Múrcia, els tres que hi havia constituïts en aquell moment, però que mai no es va materialitzar.

    L'eclosió de Col·legis de Periodistes els últims anys ha situat el nombre de professionals col·legiats fins ara en una de les vuit institucions que existeixen (Catalunya, Galícia, Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó, País Basc, La Rioja i Astúries) en 7.044 i s'espera que els dos pròxims col·legis en constituir-se siguin Navarra i Cantàbria.

    La trobada va servir per posar a disposició de la resta de col·legis l'experiència del Col·legi de Periodistes de Catalunya i iniciar un treball en xarxa, a través de diferents grups de treball, per compartir idees, recursos i serveis entre els diferents ens i actuar conjuntament quan es consideri oportú.

    El Col·legi de Periodistes de Catalunya va aprofitar també la trobada de Sevilla per a ratificar el compromís expressat per la Junta Permanent del Col·legi, d'afegir-nos al manifest de a l'ocupació i la professió periodística, fet públic ara fa uns dies. Aquest maniofest reivindica la contractació de professionals titulats en periodisme, comunicació adudiovisual o equivalents, i freni l'intrusisme en el nostre sector. Una manera, a més, de combatre la precarietat laboral i la desocupació que s'ha convertit en dues de les principals amenaces per a l'ètica i la deontologia. Al mateix temps, el comunicat fa una crida a les administracions públiques perquè vetllin per la funció social del periodisme en favor de l'interès general de la ciutadania. 

    Podeu llegir el compromís al qual s'hi ha afegit el Col·legi en els documents adjunts. 

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.