• El Col·legi de Periodistes de Catalunya presenta a Manresa la proposta de crear una demarcació a la Catalunya central

  9 maig, 2013
  El degà del col·legi, Josep Maria Martí, va expressar a Manresa el passat dia 8, la voluntat de la Junta de Govern d'apropar els serveis que s'ofereixen als col·legiats i col·legiades.

  El degà del col·legi, Josep Maria Martí, va explicar a més d'una vintena de periodistes, que es tracta especialment d'apropar els serveis que ofereix actualment la institució i la necessitat cada dia més important d’unir el col·lectiu de professionals de la comunicació davant els efectes que la crisi econòmica està produint. Josep Maria Martí, acompanyat del secretari, Enric Frigola, i del gerent del Col·legi, Xavier Fuertes, va insistir en la voluntat del seu equip de fer útil la institució que representa per als col·legiats i col·legiades, una voluntat de servei que explica el perquè d’un col·legi abocat a la formació dels seus professionals, dedicant una especial atenció als aturats i als joves (fins a 35 anys) amb preus molt assequibles, o fins i tot gratuïts, per als que no tenen feina. A més a més, el col·legi va explicar la resta de serveis que presta i els avantatges que es poden oferir com a gran col·lectiu.

  La voluntat és muntar una demarcació a la Catalunya central i el col·legi ho té clar”, va explicar Martí, que amb la seva junta ha impulsat canvis als estatuts perquè avui sigui possible la creació d’una demarcació. A Manresa s’ha creat un grup impulsor per a la creació de la demarcació de la Catalunya central del col·legi, que a partir d’ara presentarà la mateixa idea a Vic i a Igualada, ciutats on ha iniciat contactes previs, tal com va exposar ahir el periodista Gonçal Mazcuñán.

  Martí va exposar algunes xifres que han portat la junta del Col·legi a emprendre mesures per contribuir a pal·liar els efectes de la crisi, com ara que a Catalunya hi ha més de 1.700 periodistes aturats, 500 dels quals són periodistes col·legiats. Contràriament al que ha passat en altres col·legis professionals en els darrers anys, els periodistes s’han anat incorporant al col·legi. Aquesta mateixa setmana, s’ha arribat al col·legiat 3.800, segons va explicar el secretari de la institució, Enric Frigola. Martí va concloure que d’aquesta crisi “ sols, no ens en sortirem; junts, ja ho veurem; caldrà plantar-hi el coll de valent i amb unitat”.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.