• El Col·legi de Periodistes us convida a l'acte d'entrega dels X Premis Manuel Vázquez Montalbán

  2 juny, 2014
  Aquesta tarda, a les 19:00 hores, es farà al Col·legi l'acte d'entrega de la X edició dels Premis Manuel Vázquez Montalbán als tres periodistes segrestats a Síria en la modalitat del premi generalista i a Sergi Pàmies en la modalitat esportiva.

  Marc Marginedas, Javier Espinosa i Ricard García Vilanova recolliran el pròxim dimecres 11 de juny, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el premi generalista de periodisme cultural i polític, mentre que Sergi Pàmies recollirà el premi en la modalitat esportiva.

  L'acte està convocat per la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, i el president del F.C.Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i presidirà el lliurament el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

  El Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán, és un guardó creat l'any 2004 amb la voluntat de recordar la figura de l'escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán. El premi es convoca en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu.

  El jurat del premi Vázquez Montalbán de periodisme cultural i polític, integrat per Josep Maria Martí (Col·legi de Periodistes), Miguel Aguilar (Random House), Joan Manuel Perdigó (El Periódico), Carles Revés (Planeta), que delega el vot en el representant del Col·legi, i Tomàs Delclós (El País), que actúa com a secretari del jurat, van decidir per unanimitat atorgar el premi d’enguany als periodistes Marc Marginedas, Javier Espinosa i Ricardo García Vilanova, segrestats, i sortosament alliberats, a Síria mentre exercien la seva feina.

  Aquest premi, que ja ha arribat a la seva desena edició, vol ser el reconeixement "al seu compromís professional i del treball dels corresponsals en zones de conflicte que són testimonis insubstituïbles del què passa perquè són als llocs dels fets i ho fan amb la voluntat de donar veu als sense veu". El premi és una reivindicació de la figura del periodista com "a testimoni presencial i de la necessitat de no acomodar-se a les notícies redaccionals manllevades".

  Pel que fa a la categoria de Periodisme Esportiu, convocat conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació F.C. Barcelona, recordem que aquest any el jurat va decidir atorgar-lo a l'escriptor Sergi Pàmies. El jurat va considerar que “al llarg dels anys, i a través de la literatura i el periodisme, Pàmies ha sabut interpretar el llegat de Vázquez Montalbán”, a més de “preservar la seva herència intel·lectual i l’exercici d’un periodisme crític, profund i transversal”.

  La cerimònia d'entrega dels guardons és farà aquesta tarda, de dimecres 11 de juny, a les 19:00 hores a la Seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla de Catalunya, 10.


  L'aforament és limitat i és necessari confirmar assistència a:

  lmelis@periodistes.org
  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.