• El VIII Premi Terres de l’Ebre de Periodisme es lliurarà el dia 18 de novembre a la Cooperativa de Gandesa

  15 novembre, 2022

  El VIII Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, organitzat per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi amb el suport de Repsol, es lliurarà el pròxim dia 18 de novembre en el marc del celler modernista de Gandesa. En esta vuitena edició s’hi han presentat 35 treballs, 23 de premsa escrita, 9 de mitjans audiovisuals i 3 de radiofònics. A diferència dels altres anys, la incògnita dels guanyadors es mantindrà fins al dia de lliurament dels premis, ja que amb la nova distribució no hi ha finalistes i són guanyadors únics. L’acte inclou una xerrada amb el periodista Tomàs Alcoverro.

  Santi Martorell, guanyador del premi de l'any passat

  L’edició d’enguany del Premi ha incorporat la seua distribució en categories, fins ara inexistent. S’hi contemplen les categories Ebre Audiovisual, Ebre Radiodifusió i Ebre Premsa i Digital, per a treballs en format audiovisual, radiofònic i de premsa escrita i fotoperiodisme, respectivament. Els treballs premiats rebran el mateix guardó, 1.500 euros, en el cas que el guanyador siga col·legiat del CPC, i el 50% del premi si no és membre del Col·legi. Per a fer front a la nova distribució i organització del Premi, la companyia Repsol, fa una aportació de 7.000 euros.

  Quant al jurat s’ha renovat gairebé al cent per cent, està format pel productor executiu i director de programes Tono Hernández, conegut per ser al capdavant del programa Eufòria de la televisió autonòmica; el corresponsal de TV3 a les Terres de l'Ebre, Víctor Sorribes; el periodista i escriptor, Toni Orensanz; el periodista riberenc Andreu Prunera, i continua exercint de secretària la periodista de l'ACN i vicepresidenta del CPC a la demarcació ebrenca, Anna Ferràs.

  Per a tancar l’entrega de premis, hi haurà una conversa amb el reconegut periodista Tomàs Alcoverro Muntané amb lligams familiars amb la capital de la Terra Alta. Alcoverro va rebre ara fa dos anys el Premi Ofici de Periodista que atorga el CPC. El guardó va reconèixer l’excel·lència i l’ètica periodística amb la qual ha exercit durant la seua dilatada trajectòria, especialment en el tractament informatiu de l’actualitat a l’Orient Mitjà. També ha rebut el Premi Manuel Vázquez Montalbán (2004) que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Creu de Sant Jordi (2006).

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.