• Èxit de participació en la II Escola d'Estiu del Col·legi de Periodistes

  24 juliol, 2020

  Més d'un centenar d'alumnes han passat aquest any per la II edició de l'Escola d'Estiu organitzada pel Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes. La majoria dels alumnes han estat periodistes col·legiats en actiu, i els cursos amb més demanda i participació han estat "Storytelling persuasiu per a emprenedors de la comunicació", "Aprèn a editar vídeos amb el mòbil" i "Eines, apps i plugins per a periodistes". Aquesta edició ha estat especial per la pandèmia i s'han fet tots els cursos en línia en directe i de manera intensiva. 

  Un cop finalitzada la II Escola d'Estiu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitzada pel Centre de Formació i Desenvolupament, es constata l'èxit formatiu tant pel retorn qualitatiu dels participants a les jornades, com pel quantitatiu pel que fa a la participació. Aquest any han estat 119 els alumnes que han participat en els cursos de formació, dels quals 81 han estat col·legiats/des en actiu i 20 en atur que han disposat de beca bonificada. La resta han estat periodistes d'associacions, estudiants de periodisme i 11 professionals d'altres sectors. També ha estat molt diversa i variada la procedència dels alumnes, amb majoria de la demarcació de Barcelona, seguida de Girona. Lleida, Catalunya Central, Tarragona i Terres de l'Ebre. Enguany també ha participat un periodista de A Coruña. 

  A nivell qualitatiu, els alumnes han quedat força satisfets amb els continguts oferts durant l’Escola d’Estiu, segons el retorn que han fet als organitzadors. Argumenten que han estat variats i útils tant per a professionals freelance, com per als que treballen en mitjans de comunicació o en periodisme corporatiu. L'objectiu del Centre de Formació ha estat, una vegada més, procurar donar noves eines, solucions i estratègies per facilitar la feina diària del periodista, amb l'objectiu de potenciar la importància de formar-se contínuament per adaptar-se a les transformacions de l'ofici.

  Pel que fa a l'interès en els cursos, els que han tingut més èxit quant a nombre d’assistents, amb una mitjana de 17 persones, han estat: "Storytelling persuasiu per a emprenedors de la comunicació", "Aprèn a editar vídeos amb el teu mòbil", "Eines, apps i plugins per a periodistes" i "Recursos per produir contingut gràfic". Tots els webinars han generat interès i força participació pel que fa a preguntes al final de cada sessió.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.