La seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l’exposició El Diluvio, el gran diari popular de Barcelona i la Segona República. L’exhibició mostra el paper protagonista que va tenir el diari durant la Segona República i la capacitat de reunir entre els seus lectors ciutadans d'ideologies progressistes amb diferents matisos. El periodista col·legiat i comissari de l’exhibició, Gil Toll, donarà una visita guiada el pròxim dijous 26 de gener, a les 18.30 h.
Es mostren més de 50 imatges, textos i documentació originals que recorren els inicis del diari, l'arribada de la Segona República, la intervenció en la vida política, els anys del Bienni Negre i la Guerra Civil Espanyola.
L’exposició mostra els orígens, ideals i treball d'una de les publicacions més rellevants del període de la Segona República. Va ser un diari popular de Barcelona originalment batejat amb el nom El Telégrafo, i va ser consolidat com un dels diaris de major tirada i presència a principis de segle XX a la Ciutat Comtal. El diari popular de Barcelona, fundat per Manuel de Lasarte Rodríguez-Cardoso, comptava amb l'opinió de figures populars polítiques com Lluís Companys o Francesc Macià.
En aquest diari s'hi feia periodisme crític amb les autoritats i amb els valors conservadors. Tot i que va defensar la República i el federalisme, entre les seves pàgines hi escrivia el fundador del catalanisme i grans figures de l'anarquisme. Els temps més bons del diari van ser durant la Segona República, quan els seus ideals es van poder implantar.
Pots veure en aquest vídeo els testimonis d'Elisabet de Lasarte, Frederic Pujolà, Eduard Sanjuán i Neus Samblancat, descendents de l'editor i els redactors del diari.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari