Notícies

 • Forma't des del sofà (si vols)!

  Nous webinars!

  El Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi t'ofereix cursos online i webinars que pots fer des de casa: aprofita aquests dies per aprendre i ampliar el teu currículum! 

  Et recomanem recursos útils que et facilitaran la feina, tant si estàs cobrint la pandèmia com si vols estar informat de les últimes notícies. Contribueix i envia'ns les teves! Actualitzat [27/03/20].

  Us agradaria reorientar la trajectòria professional? Necessiteu que us aconsellin sobre la vostra situació laboral? Els nostres professionals us resoldran els dubtes i atendran les vostres consultes per videoconferència, telèfon o correu electrònic. Deixeu-vos assessorar!

  Les empreses i els professionals de la comunicació s'aproximen a una situació límit, a conseqüència de l'enfonsament del mercat publicitari i de la reducció de l'activitat econòmica. És per això que la Red de Colegios Profesionales de Periodistas demana que el Govern aprovi urgentment un paquet d'ajudes per a garantir l'exercici del dret a la informació. 

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, felicita l'esforç dels col·legiats i col·legiades perquè la informació arribi a la ciutadania durant la crisi de la COVID-19. Alhora, agraeix la tasca en mitjans de comunicació, en gabinets de comunicació o com a freelancers; els professionals del periodisme i la comunicació són més necessaris que mai.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya s'adhereix a les peticions dels editors de revistes, premsa comarcal i local i digitals que temen que les empreses del sector no puguin suportar els efectes de la crisi sanitària si la Generalitat no hi intervé. Aquesta crida se suma a l'expresada aquesta mateixa setmana a través de la Red de Colegios Profesionales de Periodistas demanant al Govern espanyol que aprovi urgentment un paquet d'ajudes per a garantir l'exercici del dret a la informació. 

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes, reunida el passat 19 de març via telemàtica i amb caràcter d’urgència, ha aprovat un pla de contingència econòmica temporal per a garantir el servei que presta als col·legiats i col·legiades i pal·liar, en la mesura del possible, les conseqüències derivades del coronavirus COVID-19. Entre les mesures adoptades hi ha la decisió d’iniciar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació a la plantilla del Col·legi, tant de les oficines i demarcacions, com dels quioscos, i d’altres mesures de contenció i mitigació amb la finalitat de mantenir els serveis col·legials. La voluntat de la Junta és revertir aquestes actuacions transitòries tan aviat sigui possible.

  Des del departament de Comunicació de Mossos d'Esquadra es recomana que els professionals de la comunicació que cobreixin informació en la via pública aquests dies vagin correctament acreditats pels seus mitjans i portin el braçal o armilla identificativa amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament de la seva feina. Si no es disposa d'aquests elements, se sol·licitarà la credencial de periodista i un document acreditatiu del mitjà, on especifiqui que s'està treballant aquell dia. Aquesta recomanació és la que ha traslladat el servei de premsa de Mossos d'Esquadra al Col·legi de Periodistes, com a entitat que posa a disposició dels professionals de la informació aquests elements identificatius, amb la voluntat de facilitar la feina dels periodistes al màxim. En aquesta notícia també podreu descarregar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19.

  Amb el desig de que pugueu aprofitar aquests dies per reforçar la vostra formació on line, us proposem seguir el webinar en directe que organitzem de Telegram, Tik tok i Twitch: les noves xarxes del community manager, aquest divendres 20 de març, de 16.00h a 19.00h.

  L'atenció col·legial es veurà modificada a partir del dilluns 16 de març i fins a nou avís i totes les activitats programades a les nostres seus queden posposades sine die o anul·lades. Atendrem les vostres sol·licituds a través de contacte@periodistes.cat, el 93 317 19 20 o els correus de les demarcacions.

  Així ho informa la Red de Colegios Profesionales de Periodistas, de la qual en formem part, davant situacions de pandèmia com l'actual amb el COVID-19. Per aquest motiu ens recorda algunes de les mesures d'autoprotecció i prevenció que poden ser útils en el desenvolupament de la nostra feina.

  El denominat mobile journalism consisteix a produir, gravar, editar, enviar o emetre, tot amb un telèfon. Posa en pràctica els teus coneixements i presenta't a aquests guardons que coorganitzen la Universitat Oberta de Catalunya i l'agència EFE.

  La visita del degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, prevista pel 12 de març (19h) la seu de la demarcació de Tarragona, queda ajornada fins a nova data a causa de les mesures preventives per la situació del coronavirus.

  La conferència del periodista David Jiménez en el marc de l’Experiència de Periodista, programada inicialment per dilluns, 16 de març, queda posposada fins a nova data com a mesura de prevenció pel coronavirus.

  Les cinc trobades pendents amb eurodiputats locals sobre les prioritats per a la IX legislatura, inicialment programades entre el 28 de febrer i el 3 d’abril, organitzades pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus (APEC), amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, queden posposades fins a nova data com a mesura de prevenció per la situació del coronavirus.

  Et proposem els següents cursos sobre comptabilitat per a freelance i autònoms, Instagram per a sèniors, millora de la comunicació dins els equips, Telegram, Tik tok i Twitch, videojoc, petició d’informació pública, redacció de crítiques i reportatges gastronòmics o protocol.