Notícies

 • El Patronat de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya ha ratificat la proposta del Col.legi de Periodistes de Catalunya, com a entitat fundadora, i ha designat el periodista Josep Carles Rius com a president de la Fundació i del CIC, en substitució de Rafael de Ribot, que ha hagut de deixar el seu càrrec per motius professionals i d’incompatibilitat amb la tasca de president. Josep Rovirosa, que va ser nomenat secretari general  de l’òrgan d’autoregulació de la professió al febrer d’aquest any, continuarà en el càrrec en aquest nou període. La Fundació ha renovat també el seu Patronat per un nou període de quatre anys. 

  La Sala Trono guanya la Petxina Oberta, la Petxina Tancada recau en la Confraria de Pescadors de Tarragona i la Petxina Km. 0 és per al programa de ràdio Carrer Major, en un acte que ha homenatjat la periodista esportiva Danae Boronat i que ha estat retransmès en directe des del Teatret del Serrallo de Tarragona a través de Youtube.

  Una emotiva cerimònia va servir el passat divendres, 9 de juliol, per a fer realitat que la periodista i assagista catalana Margarita Rivière Martí disposi d'un espai propi al districte de Les Corts. Aquesta petició es va presentar a la Ponència del Nomenclàtor dels carrers de Barcelona pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i la família de la periodista. El degà Joan Maria Morros, va destacar que el Col·legi de Periodistes de Catalunya, "sempre estarà en deute amb la Margarita Rivière, perquè ha estat i continua sent un dels referents de la professió a Catalunya i Espanya. Però també va ser una de les persones que, ara fa 35 anys, va contribuir a crear el Col·legi de Periodistes de Catalunya".

  La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya va organitzar aquest dijous, dia 1 de juliol, la trobada d'estiu anual a Raimat Natura, la qual va ser tot un èxit entre els assistents.

  Inauguració de la mostra

  El Tinglado número 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona acull entre el 23 de juliol i el 5 de setembre l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que reuneix les fotografies presentades a la XXXIII edició (2020) del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer.

  El passat dijous, 15 de juliol, es va celebrar l'Assemblea General Ordinària del Col·legi de Periodistes on es van aprovar  els comptes anuals de l’exercici 2020 i el pressupost de l’exercici 2021. La trobada també va servir per fer un repàs a totes les actuacions fetes des del Col·legi durant el 2020.

  Aprofita el descompte exclusiu per a col·legiats i col·legiades en blanquejaments clínics i carilles estètiques fins al pròxim 30 de setembre. Cal presentar el carnet col·legial vigent per gaudir de l'avantatge. 

  Els mitjans seleccionats rebran un percentatge màxim de cofinançament del 70% dels costos de l'acció mediàtica. La data límit per presentar propostes finalitza l'1 de setembre a les 17:00h. 

  El comunicat el signen el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació i el Sindicat de la Imatge UPIFC. Tots tres expressen el seu rebuig a la petició fiscal de presó per al fotoperiodista Albert Garcia quan cobria les mobilitzacions posteriors a la sentència del Procés. 

  La Tirona és un catamarà elèctric no contaminant.

  El Col·legi de Periodistes i l'empresa que gestiona la barca Tirona signen un acord que ens permet gaudir d'un preu reduït en les excursions a bord d'aquest catamarà elèctric

  El pròxim dilluns, 12 de juliol, a les 19:00 hores, Juan Cruz, periodista i un dels fundadors del diari El País, presentarà el seu darrer llibre "Ciudadano Polanco. Los hechos de una vida". Ho farà en conversa amb Lluís Bassets, Antonio Franco i Màrius Carol. 

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, presentarà el llibre centrat en algunes de les qüestions comunicatives relacionades en l'era postpandèmica. Vine el pròxim dijous 8 de juliol a les 12:00h a la seu de Barcelona del Col·legi (Rambla Catalunya núm. 10, principal). 

  La periodista i assagista disposarà d'un espai al districte de Les Corts amb el seu nom a partir de les 19:00h d'aquest divendres 9 de juliol. Si vols assistir a l'acte, cal reservar plaça a través del correu adpc@adpc.cat

  Ja podeu consultar el vídeo i l'àlbum de fotos, signat pel David Oliete, de la Festa de les Petxines de la Informació 2021, celebrada aquest 2 de juliol al Teatret del Serrallo.  

  Danae Boronat (Tarragona, 1985) ha estat distingida amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-novena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, que s'ha celebrat aquest 2 de juliol al Teatret del Serrallo de Tarragona.

  Els Premis Gràcies han estat concedits per primer cop per l'Associació de dones empresàries, directives i emprenedores de les Terres de l'Ebre, ADEDE. L'objectiu dels guardons és reconèixer la tasca que han fet diferents col·lectius, entitats, associacions i gremis del territori durant la pandèmia, entre ells el col·lectiu dels periodistes. Els guardons es van lliurar en una gala que va tenir lloc divendres a Sant Carles de la Ràpita i on van haver-hi diverses actuacions musicals.