• La Demarcació de Girona del Col·legi pren part en una iniciativa pionera per millorar la gestió del temps

  1 octubre, 2014
  Amb l'Ajuntament de Girona i l’entitat Ara és l’Hora – Iniciativa per a la Reforma Horària volen promoure l’excel·lència en la gestió i els usos del temps en espais de comunicació i participació compartits
  Mohedano, Puigdemont i Ventura, després de presentar la iniciativa.
  Mohedano, Puigdemont i Ventura, després de presentar la iniciativa.

  Les tres entitats han signat aquesta setmana un conveni que vol fomentar mesures de reforma horària a través, inicialment, de la creació del segell Compromís de Puntualitat.

  Amb aquest acord, el consistori es compromet a impulsar la prova pilot del Compromís de Puntualitat, que es desenvoluparà en diferents fases, que van des de l’exploració i identificació d’indicadors a l’aplicació i auditoria, passant pel disseny i la prova pilot.

  L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha manifestat que “el compromís arrela en el que és una nova cultura horària que tothom accepta i aplaudeix”, un fet que va quedar palès amb l’aprovació per unanimitat de l’acord de Ple del 5 de juny de 2014 de l’ Ajuntament de Girona per adherir-se a la campanya de resolució a favor de la reforma horària impulsada per Ara és l’Hora. “ Hem d’aprofitar una bona pràctica com la que tenim al consistori, que és respectar al màxim possible els horaris en les rodes de premsa, per exportar-la i donar-la a conèixer”, ha afegit.

  Ara és l’Hora promou, des de fa mesos, la reflexió conjunta amb organismes i entitats per tal de formular mesures i estratègies que condueixin als objectius de l’entitat: reformar l’organització social del temps de la vida quotidiana. El president de l’associació, Fabián Mohedano, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén “un canvi d’hàbits en tema d’horaris”.

  En una primera fase, l’aplicació del segell Compromís de Puntualitat s’aplicarà especialment als actes als quals es convoquin mitjans de comunicació. Per aquest motiu, la implicació del Col·legi de Periodistes esdevindrà clau per tal de difondre el compromís entre el col·lectiu. “Donem suport a aquesta iniciativa perquè entenem que facilita la feina dels periodistes i agraïm que se’ns hagi tingut en compte per impulsar aquest segell”, ha recalcat el president de la Demarcació de Girona, Joan Ventura.

  En aquest sentit, el Col·legi donarà suport a qualsevol iniciativa que faciliti la tasca dels periodistes. "Que les rodes de premsa comencin puntualment a l'hora anunciada" és un pas, considera Ventura, que voldria també que aquest compromís el prenguessin, a més de l'Ajuntament de Girona, "altres institucions i entitats". Per això, la Demarcació de Girona del Col·legi vol animar els periodistes a reivindicar aquest mateix Compromís de Puntualitat a qualsevol entitat que organitzi actes en els quals es convoquin els mitjans.

  Tot i reconéixer que "la vida del periodista no té horari ni calendari", qualsevol iniciativa que permeti compaginar la vida professional amb la vida personal "s'agraeix molt", remarca el president de la Junta de Girona. Ventura, però, ha demanat que es faci encara un altre pas: que es tingui en compte la jornada dels periodistes a l'hora de convocar rodes de premsa i, per tant, "que es facin més d'hora i no a la tarda". Igualment, recorda que les ràdios i les televisions estan molt sovint condicionats pels horaris dels seus programes informatius: "també seria important considerar aquests horaris" abans de convocar actes informatius.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.