• "Tota la veritat": La crònica més polièdrica de l’1-O

    12 desembre, 2019

    Marc Martínez Amat i Neus Tomàs presenten, a Manresa, el supervendes “Tota la veritat” (Ara Llibres), una crònica sobre l’abans, el durant i el després del referèndum escrita per sis periodistes.

    La presentació va tenir lloc a la Llibreria Parcir.
    Autor:
    Jesús Sagués

    Una seixantena de persones van assistir ahir al vespre, a la Llibreria Parcir, de Manresa, a la presentació de “Tota la veritat”, el llibre que encapçala des de la seva publicació les llistes de vendes de no ficció en català. Una de les virtuts del llibre és que ha estat escrit per sis periodistes d’informació política de diferents mitjans de comunicació catalans: Marc Martínez Amat, cap de política de RAC1; Odei A. Etxearte, periodista de política a Vilaweb; Roger Mateos, cap de política a l’agència Efe a Catalunya; Neus Tomàs, directora adjunta d’elDiario.es; Ferran Casas, subdirector del Nació Digital i Gerard Pruna, cap de política del diari Ara.

    Martínez Amat i Tomàs van participar en la presentació del llibre, moderada per Enric Badia, president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes. Tomàs va deixar clar d’entrada, que és una crònica, per tant, no és un llibre de part, no inclou opinió i no s’assenyalen ni herois ni traïdors. Martínez Amat, per la seva banda, va afegir que el llibre va néixer de la necessitat. “En el moment dels fets no érem capaços d’explicar tot que passava a la rebotiga. Hi havia molta informació i ens sentíem amb el deute d’explicar-la”, va dir.

    Informàtics a les golfes de Palau

    Encara que el títol pugui semblar pretensiós, van reconèixer que probablement que no s’hi recull tota la veritat però ningú, fins ara, ha desmentit res del que s’hi diu. Els dos periodistes van explicar que trenta informàtics van passar la nit prèvia al referèndum a les golfes del Palau de la Generalitat per fer front als atacs informàtics i que hi van dur-hi unes antenes de comunicació mentre hi havia una manifestació a la plaça de Sant Jaume reivindicant la unitat d’Espanya. L’assessorament de Julian Assange va ser clau en tota l’estratègia prèvia.

    Durant la presentació, Tomàs i Martínez Amat van parlar de la mala relació entre Puigdemont i Junqueras, de l’evolució d’alguns polítics, de com es va deixar la CUP fora de l’Estat Major, que era el nucli dur de l’organització, del fet que només hi hagués un pla fins el dia 1 però cap pla per al dia 2, i que el govern sabia que una declaració unilateral d’independència hauria estat inoperativa perquè no tenien cap suport internacional. Els dos periodistes ho van dir: ara falta un llibre que expliqui què passava mentrestant a Madrid.

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.